Dodik nakon sastanka s Čovićem: Ostajemo koalicijski partneri

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je nakon sastanka s dužnosnicima HDZ-a BiH u Istočnom Sarajevu kako postoje svi uvjeti za raspodjelu sredstava MMF-a i kako bi to trebalo konačno biti učinjeno.

Dodik je rekao kako su ispoštovane sve procedure, ali su sredstva još uvijek blokirana jer se u Federaciji BiH ne poštuje dogovor o raspodjeli te je podsjetio kako prema tom dogovoru, 38 posto sredstava pripada Republici Srpskoj, 62 posto Federaciji, te oba entiteta po pola postotka izdvajaju za Distrikt Brčko.

On je istaknuo kako guverner Centralne banke BiH nema nijedan razlog da sredstva ne raspodijeli u skladu sa Pismom namjere, prenose Nezavisne.

Mislimo kako je ovo nepotrebno i dodatno otežava odnose u BiH i BiH gubi kredibilitet jer je novac tražila hitno, a on sada stoji blokiran, istaknuo je Dodik.

On je pozvao Centralnu banku da izvrši raspodjelu sredstava.

Dodik je istaknuo kako dvije stranke imaju odličnu suradnju te ostaju koalicijski partneri.

Sastanku su, osim Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, nazočili i članovi izaslanstva SNSD-a Zoran Tegeltija i Nikola Špirić te Vjekoslav Bevanda iz HDZ-a BiH.

Čović: Parlamentarna većina ne postoji, stavovi sve udaljeniji

(www.jabuka.tv)15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.