Dodik: BiH ne može biti natjerana da postane članica NATO-a – Jabuka.tv

Dodik: BiH ne može biti natjerana da postane članica NATO-a

BiH ima pravo na svoj izbor i ne može biti natjerana da postane članica NATO-a, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

O tome nema suglasnosti, ali o suradnji sa Savezom u vrijeme epidemije virusa korona uvijek se može razgovarati, rekao je Dodik nakon sastanka s izaslanstvom Švedske.

On je rekao da je informirao izaslanstvo Švedske da o tom pitanju nema suglasnosti i da se oko toga često vode rasprave.

Ni Švedska nije članica NATO i ministrica je potvrdila da planiraju suradnju bez članstva. Sve priče u BiH poprimaju dnevne karakteristike i ovdje je jasno da nema suglasnosti i da ta suglasnost neće biti pribavljena za ulazak BiH u NATO niti bi to trebalo biti toliko važno koliko netko inzistira. Važno je ostvariti suradnju s NATO-om i to pozdravljamo, ali smatramo da nema uvjeta niti da će se steći uvjeti za ulazak BiH u NATO, istaknuo je Dodik, poručujući da Republika Srpska i njene institucije ne pristaju na članstvo, prenosi RTRS.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić sastali su se danas u Sarajevu s izaslanstvom Švedske koju su činili ministar vanjskih poslova Ann Linde, ministar unutarnjih poslova Mikael Damberg, te specijalni izaslanik Ministarstva vanjskih poslova za borbu protiv organiziranog kriminala Hakan Јevrel.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Može,može zato jer nema te pare.Uvjetovat će vas ulaskom u nato kako bi dobili kredit od MMFa i zadužili čukununučad.Naravno kome lova netreba,zar dosad nije sve uvjetovano.Pričaj nam priču hahaha…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.