DKP mreža BiH ima 80 auta vrijednih 3,5 milijuna KM – Jabuka.tv

DKP mreža BiH ima 80 auta vrijednih 3,5 milijuna KM

Diplomatsko-konzularna pгedstavništva i misije BiH, posjeduju 80 službenih vozila čija je godina proizvodnje od 2000. do 2014. godine, a nabavna vrijednost navedenih službenih vozila je vrtoglavih 3.266.154 KM, piše novinska agencija Patria.

No sadašnja vrijednost ovih vozila kako tvrde iz Ministarstva inozemnih poslova je svega 529.767 KM. Inače, u skladu sa Pravilnikom o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH predviđeno je da Ministarstvo vanjskih poslova BiH može raspolagati sa šest vozila. Njihova nabavna vrijednost je 919.082 KM a sadašnja 292.635 KM. Međutim, kako su naznačili iz Ministarstva oni su uputili Vijeću ministara dozvolu za nabavku još dva vozila, pišu Nezavisne novine.

”Ministarstvo vanjskih poslova BiH je pripremilo Pravilnik o službenim specijaliziranim vozilima MVP BiH i diplomatko-konzularnih predstavništava koji je upućen Vijeću ministara. Spomenutim pravilnikom predviđa se mogućnost posjedovanja osam službenih vozila od čega su dva teretna vozila više srednje klase koja se koriste za prevoz diplomatske pošte, provoz arhiva DKP kao i šest putničkih vozila za prevoz delegacija u BiH i svijetu”, istaknuli su iz MIP-a.

”Sadašnja vozila u Ministarstvu vanjskih poslova proizvedena su od 2007. do 2013. godine. Ni ne sumnjamo da su kvalitetna s obzirom na godine porizvodnje, a održavanja vozila skupo plaćaju građani BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.