Grabar-Kitarović: Vrijeme je da se poradi na BiH – Jabuka.tv

Grabar-Kitarović: Vrijeme je da se poradi na BiH

”Ovogodišnje obilježavanje 20. obljetnice potpisivanja Daytonskih mirovnih sporazuma za BiH je prilika da malo čvršće porazgovaramo i poradimo na tome da BiH postane doista politički emancipirana država s tri naroda koji su jednakopravni na cijelom teritoriju”, kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

Hrvatska predsjednica s njim je razgovarala u subotu u New Yorku uglavnom o migrantskoj krizi koja pogađa jugoistočnu Europu, te je naglasila da je potrebno “rješavati korijenske uzroke krize”.

[UJEDINJENI NARODI] Predsjednica se danas sastala s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 26. rujan 2015

Hina navodi kako Grabar-Kitarović boravi u New Yorku povodom jubilarnog 70. redovitog zasjedanja Opće skupštine UN-a koje je ove godine okupilo rekordan broj svjetskih državnika.

“Glavni naglasak razgovora bila je imigrantska kriza”, kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za hrvatske novinare.

“Umjesto da samo govorimo o učincima krize i govorimo o broju migranata koji su trenutno u Europi, moramo rješavati korijenske uzroke te krize, a to su siromaštvo, nestabilnost, nedostatak obrazovanja – što sve vodi prema ekstremizmu i sukobima, ratu, terorizmu i slično”, rekla je hrvatska predsjednica, koja je glavnog tajnika UN-a podsjetila i na stanje u BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • U bih je samo političarima sjajno kradu li kradu zataskavaju sve niko nista ne smije ….pola firma se raspada zbog mijenjanja ljudi koji koče rad firma sve je to kriv Hdz…Šta je učinio dragan covic dosad? Ništa pokrao proračun pa nema novca da isplati osnovne stvari : penzije , porodiljne naknade ….Šta je ovom narodu ?!!!! Sve poludilo

 • Da li se uopće da išta uraditi za nas u BiH?
  Mi smo stranci i u Bih i Hr.
  Imamo najskuplje školarine,nemamo studenske kredite ni stipendije,imamo najskuplji prevoz autobusima za đake,studente,umirovljenike,nezaposlene,nema porodiljnih,nema dječijeg, ….umirovljenici radili 40 godina i dobiju mirovinu 325 KM ..
  a tamo neki malo radili i imaju i 2100 KM ..
  tek jadni radnici većina radi za 500-600 KM.A sve skuplje nego igdje u EU.

 • Svaki put kad vidim ovu frazu “jednakopravnost na čitavom teritoriju” dođe mi da povratim. 🙂

  Kolina = kraljica Balkana 😀

 • Čoviću ti imaš početak trenuno ti je polovica i brzo će kraj tvog mandata radi šta hoćeš al nećeš dugo jer ti je brzo kraj mandata jer nisi ispunio obećanja rvi i penzionerima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.