Djelatnik oštetio 'poštu' za više od 14.000 KM

Tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka predložio je danas mjeru pritvora za Darka Stojakovića (1972.) iz tog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prevara u službi.

Osumnjičen je u svojstvu višeg samostalnog tehničara za programiranje i testiranje u tvrtci “Poduzeće za poštanski promet RS” A.D. Banja Luka, u više navrata u tijeku ove godine, u bazi podataka koja se odnosi na poslove vezane za uslugu “Post net”, izvršio evidentiranje nepostojećih uplata.

Stojaković je potom doveo u zabludu radnice filijala “Poduzeća za poštanski promet” da mu na njegovo ime, a u jednom slučaju na ime osobe s inicijalima V.M., isplate novac u za sada utvrđenom iznosu od 14.500 KM.

Na taj način je za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a za isti iznos je oštetio “Poduzeće za poštanski promet RS-a”.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

Iz policije je prethodno priopćeno da je Stojaković jučer oko 12 sati lišen slobode zbog sumnje da je počinio spomenuto kazneno djelo.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.