Dječak iz Ukrajine krenuo u mostarski vrtić

Trogodišnji Josha, sin jedne od ukrajinskih odbojkašica koje su u mostarski Studentski centar stigle na poziv uprave, od prošlog tjedna pohađa vrtić.

Još po dolasku u Mostar, Gradska uprava kontaktirala ih je s ponudom dječakovog upisa u vrtić. Bez razmišljanja, ponudu su prihvatili, te nakon obavljene procedure maleni Josha stekao je nove prijatelje iz Mostara.

Ovo je jako važan korak i za mene, ali i za njega, da se druži i komunicira s drugom djecom. Jako mu se sviđaju tete u vrtiću, a stekao je već i najboljeg prijatelja Pabla. Sretni smo što smo dobili ovu priliku, iako on sve vrijeme našeg boravka ovdje govori da želi kući, da želi svome ocu, da želi svoj prošli život, ali generalno ovdje mu je jako lijepo, ima veliku pažnju studenata i uposlenika Studentskog centra, kazala je za N1 dječakova majka Varvara Kolcova.

Trenutno u Studentskom centru boravi pet odbojkašica iz Ukrajine, dvije su otišle u Italiju, a jedna koja je naknadno stigla nakon nekoliko dana provedenih u Mostaru odlučila se vratiti roditeljima.

Ona je bila iz Odese. Nije se situacija tamo poboljšala, međutim ona je jako mlada i nije mogla bez svojih roditelja, odlučila se vratiti, i uspješno se vratila, sada se nalazi u Odesi sa svojim roditeljima, izjavila je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra.

Nakon prvobitne adaptacije, djevojke su se sada okrenule različitim zabavnim, sportskim, poslovnim i školskim aktivnostima, kao i volontiranju jer još uvijek nemaju mogućnost za radnim angažmanom.

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.