Ovo su novi ministri u Vladi RH

U Banskim dvorima održan je sastanak stranaka vladajuće koalicije, a uoči njega je u zgradu ušlo troje novih ministara u vladi, Anja Šimpraga, Darko Filipović i Marin Piletić.

Njih je na sastanku premijer Andrej Plenković predstavio koalicijskim partnerima.

Na početku je ponovio da je ovaj tjedan postignut dogovor sa sindikatima javnih i državnih službi o povećanju osnovice. Na sastanku se razgovaralo i o inflaciji i utjecaju rata u Ukrajini na ekonomiju.

Izravno sam se zahvalio Aladroviću, Ćoriću i Miloševiću na njihovom doprinosu. Svatko je doprinio na svoj način, rekao je Plenković.

Rekonstrukcija se dogodila tek sad jer je Aladrović sudjelovao u pregovorima sa sindikatima.

Za Ćorića je rekao da pobjeđuje na izborima i da se bavio najvažnijim temama.

Dao je zaista veliki doprinos, drago mi je da je bio dio političkog tima, rekao je Plenković. Za njegov odlazak iz vlade je znao već sedam mjeseci.

Ako im se ne dokaže krivnja, vrata ove vlade su im otvorena, rekao je Plenković.

Riječ je o jednoj novoj generaciji

Kaže da su Anja Šimpraga, Darko Filipović i Marin Piletić već 20 dana znali da će dobiti nove pozicije, ali da su čekali da prođu građani.

Riječ je o jednoj novoj generaciji, oni su jako mladi. Čak šest članova vlade je rođeni 80-ih, idemo u pomlađivanje vlade, rekao je Plenković.

Svima je žao da ovih troje odlazi, i meni je. Odlazak Aladrovića je korak nazad. Ako on to riješi u mandatu nove vlade, vrata su im otvorena. Isto kao i Milošević. Ako se vrate, izmislit ćemo im neko mjesto, rekao je Plenković.

Ja ću uskoro biti najdugoročniji premijer, kaže Plenković.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixell)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.