Jedite ovu namirnicu svaki dan i neće vam falit energije

Hrana opskrbljuje tijelo potrebnom energijom za izvršavanje svakodnevnih obveza, kao i održavanje osnovnih tjelesnih procesa.

Bez obzira na to što možda vjerujete da se dobro hranite, postoje dani kad se osjećate tromo i kao da vaše tijelo ne dobiva dovoljno energije.

Postoje, naime, i načini na koje biste mogli postići veću energičnost, a neki od njih su uzimanje suplemenata i tjelovježba, ali i određena hrana. Prema riječima dijetetičarke Molly Hembree, najbolja hrana koja će vam dati energiju je voće.

Ugljikohidrati su najvažniji makronutrijent za energičnost.

Kao što navodi Klinika Cleveland, voće sadrži ugljikohidrate, koji predstavljaju esencijalni makronutrijent koji vaš probavni sustav razgrađuje u glukozu kako biste imali energiju za funkcioniranje tijekom dana. Vaša krv apsorbira glukozu i koristi je kao energiju za napajanje tijela.

Ugljikohidrati su prvi izvor goriva za tijelo, kaže Hembree.

Šećer, vrsta ugljikohidrata, posebno brzo isporučuje energiju našim stanicama. Umjesto da se okrenete slatkišima ili bombonima, iskoristite snagu šećera iz voća.

Hembree sugerira da je sjajna voćna opcija za podizanje energije jabuka srednje veličine. Jabuke su također jednostavne za one koji su u pokretu i žele brz zalogaj. Izvrsne su za zdravlje crijeva, pomažu pri mršavljenju i kod upala, a jačaju imunitet.

Prema Harvard School of Public Health, jedna porcija (ekvivalent srednjoj jabuci) sadrži oko 95 kalorija. Također sadrži nula grama masti, 1 gram proteina, 25 grama ugljikohidrata, 19 grama prirodnih šećera i 3 grama vlakana.

Jabuke su izvrstan izvor topivih i netopivih vlakana, a sadrže puno vitamina C, koji je koristan u kontroli infekcija i zacjeljivanju rana, a služi i kao antioksidans koji može neutralizirati štetne slobodne radikale.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.