Dizdar i Markotić razgovarali o potrebama povratničke populacije u Ljubuškom

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar boravio je u petak u službenom posjetu Ljubuškom gdje je s tamošnjim gradonačelnikom Vedranom Markotićem razgovarao o potrebama povratničke populacije i najznačajnijim projektima za tu lokalnu zajednicu.

Dvojica sugovornika razgovarali su o sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže te o izgradnji kulturnog centra u Gornjem gradu, gdje uglavnom živi povratnička populacija kao i izgradnji smještaja za socijalno ugrožene obitelji u tom gradu.

Federalni ministar izrazio je zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom Gradske uprave i povratničke populacije te obećao podržati spomenute kapitalne projekte.

Nama je uvijek drago doći u sredine gdje imamo istinske primjere integracije povratnika u matičnu sredinu i gdje imamo puni život zajednice koja se tretira jedinstveno i od strane lokalne zajednice i administracije, ali i stanovništva, izjavio je ministar Dizdar.

Zadovoljan je i kako kaže, što je stigao u sredinu koja je u prošlosti aplicirala s kvalitetnim projektima, a u kojima Gradska uprava sudjeluje sa značajnim iznosima u sufinanciranju te na praktičan način, dokazuje da joj je stalo do povratnika.

Ovo je jedan od kvalitetnih primjera na koje se mogu ugledati i druge lokalne zajednice i gdje i povratnička zajednica, uglavnom Bošnjaci, ima njihovu podršku, istaknuo je federalni ministar.

Gradonačelnik je ministra Dizdara upoznao o neophodnim vidovima potpore koji će popraviti kvalitetu života ljudi u Gornjem gradu, gdje uglavnom živi povratnička populacija.

U 2022. i 2023. godini aplicirali smo za izgradnju zapadnog kraka kanalizacije, a čiji jedan dio ide kroz Gornji grad, Ljubuškog, gdje živi uglavnom povratnička populacija. Tu se radi o većem izdvajanju financijskih sredstava i dio toga projekta je već završen. U 2022. godini također smo aplicirali za izgradnju kulturnoga centra u Gornjem gradu i resorno ministarstvo je pomoglo s jednim manjim iznosom, naveo je ovom prigodom ljubuški gradonačelnik.

Hrnjić u Ljubuškom: Spremni smo na čvršću suradnju s poljoprivrednicima

Podsjetio je kako se na sastanku razgovaralo i o izgradnji smještaja za stambeno ugrožene obitelji, jer je, kako je kazao, prethodnih mjeseci od Ministarstva stigao dopis prema svim jedinicama lokalnih sredina da izraze spremnost za sudjelovanjem u tom projektu.

Mi u Ljubuškom smo odgovorili potvrdno u smislu infrastrukturnih zahtjeva, a resorno ministarstvo bi osiguralo sredstva za izgradnju te zgrade, dodao je gradonačelnik Markotić, napominjući kako se u Ljubuškom ne govori o suživotu, nego o zajedničkom životu.

(Fena)

26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.