Hrnjić u Ljubuškom: Spremni smo na čvršću suradnju s poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Kemal Hrnjić u srijedu je posjetio Ljubuški gdje je s gradonačelnikom Vedranom Markotićem razgovarao o aktualnim programima tog ministarstva, o projektima u kojima sudjeluje taj grad, kao i o problemima poljoprivrednih proizvođača.

Želimo da pošaljemo jednu poruku da je Ministarstvo poljoprivrede FBiH otvoreno prema poljoprivrednim proizvođačima u FBiH i da želimo pokazati da smo spremni na jednu čvršću suradnju s poljoprivrednicima, dakle doći na teren i pogledati šta su problemi u poljoprivredi, kazao je Hrnjić.

Dodao je kako će danas razgovarati i s poljoprivrednicima i da je zbog toga najviše tu.

Razgovarali  smo o otvorenim pitanjima koja tište sistem poljoprivredne proizvodnje u FBiH i rekli smo kako smo spremni zajedno raditi na njihovom otklanjanju kako bi našim poljoprivrednicima bilo lakše proizvoditi u ovoj zemlji, kazao je ministar Hrnjić.

Pojasnio je kako je, uz ostalo, riječ o problemima oko imovinskih prava kad je u pitanju zemljište, problemima u brzini isplate poticajnih sredstava, obrade zahtjeva i drugo.

Sastanak u Ljubuškom (Foto: Fena)

To je nešto što je ustaljeno u Federaciji i što traje dugi niz godina. Mi smo spremni da taj proces unaprijedimo, da ga moderniziramo i da to što prije dođe do poljoprivrednika kako bi oni to osjetili na terenu, naglasio je ministar.

Dodao je kako će od 164 milijuna maraka, koliko je u ovogodišnjem proračunu odobreno za poticaj poljoprivredi, 115 milijuna KM ići direktno u poljoprivrednu proizvodnju, dakle poticaj proizvodnji, 38 milijuna KM ide za poticaj ruralnom razvoju i oko 11 milijuna KM za ostale vrste poticaja.

Gradonačelnik Markotić istaknuo je kako se na sastanku razgovaralo o problemima poljoprivrednika, ali i o svim projektima koje Grad Ljubuški, ŽZH i FBiH skupa provode na ovim prostorima, od IPA projekta, podjele plastenika, infrastrukturnih radova, obnove vodonatopnih kanala i drugo, dodavši kako je puno otvorenih tema te da je uvjeren u dobre namjere i u dobru suradnju u narednom periodu.

(Fena)

1 komentar

  • Ne jedite meso koje se pravi za kebab od fosfata to je meso kvalitete kao mesni doručak, jedite crveno meso od domaće svjeze krave!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.