Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na izborima

Državno izborno povjerenstvo RH objavilo je neslužbene rezultate nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta.

Rezultati pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata.

Po dva mandata osvajaju IDSNezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika.

Prema trenutnim neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), na izborima je glasovalo 2.215.876 birača ili njih 62,30%.

Time su ovi izbori došli na treće mjesto po izlaznosti unatrag 24 godine.

Najmasovniji su bili 2000. godine kad je svoje biračko pravo iskoristilo 2.899.935 birača ili 72,85 posto od ukupnog broja.

Prema neslužbenim rezultatima DIP-a, HDZ-ova koalicija je na ovim izborima osvojila osam izbornih jedinica, SDP-ova dvije.

Posebna izborna jedinica za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, koje biraju hrvatski državljani bez prebivališta u Republici Hrvatskoj, HDZ-u je donijela tri mandata s osvojenih 79,87 posto glasova. 

UŽIVO: Parlamentarni izbori u Hrvatskoj

(www.jabuka.tv | Foto: Igor Soban/PIXSELL)

15 komentara

 • Jeste, Jugo-Kradeze odjedanput skoknio. Kao Bidenova stranka smrti, protiv Trumpa i njegove
  Republikance.

  • @23:23:
   TI SAMO MISLIŠ DA SU TO PRAVI LJUDI. TO JE SKLUP GLOBALISTA, ANTIHRVATA, JUGOSLAVENA I OSTALIH IZDAJICA, A NAJVIŠE KRIMINALACA KOJI SU OPLJAČKALI HRVATSKU.

 • Rezultate sam predviđao: ništa se nije promijenilo. a HDZ, SDP, DP, Možemo itd., a osobito SDSS, sve je to jedna te ista ban.., sve su to izdajnici domovine, od prvog do posljednjeg, nema razlike! Rezultati opet dokazuju istinitost riječi Matoša, Krleže, Starčevića i svih dobromislećih hrvatskih ljudi od prije sto – sto i pedeset godina: najgor zlo Hrvatskoj donose hrvatski izdajnici. prodane duše koji za pola šekela prodaju rod rođeni i sve svetinje. Čemu se čuditi? Kako je Matoš rekao, nisu mađarone doveli Mađari u Hrvatsku nego domaći, Hrvati…, tako i ovo, nisu u sabor dovedeni ovi, da ne kažem što, od strane tuđina nego ih je prodana bag.. birala. pk, kako sam rekao prije mjesec-dva, neka im ovaj mandat, vidimo se za četiri godine. I btw., Plenković ili Milanović, u čemu je razlika, jedan je sluga Brisela, drugi je sluga nerada i lijenosti, pa ne znaš tko je veće zlo.

 • Nije bilo domovinskog pokreta na listi u mostaru a lista ivana pernara je bila , kako to ??? Čak i možemo je bila na ponudi a DPa nije bilo , vrlo čudno ???

  • ja sandri b nebi dao da sama hoda jer nije 100% sigurna na nogama a kamoli da vodi drzavu. Bolje se snalazi u oporbi jer moze beskonacno kritizirati a nema nikakve odgovornosti , samo ona to nikako sama skontati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.