Izborni zakon do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri?

U srijedu je u Istočnom Sarajevu održan sastanak stranaka Trojke, SNSD-a i HDZ BiH gdje je razgovarano o aktualnim političkim pitanjima i načinima kako odblokirati procese koji su u tijeku.

Žao nam je svima što je došlo do zastoja nakon dobivanja statusa pregovarača. Došli smo u situaciju koja traži rješenja. Ja smatram da lokalni ljudi trebaju rješavajti ova pitanja. Spremni smo da uputimo neke od zakona na odlučivanje u PS BiH i vidimo na koji način ponovno možemo deblokirati europski put, kazao je Dodik nakon sastanka.

Dragan Čović smatra da je rješenje da se do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvoji Izborni zakon BiH.

Prije par dana kolega Nikšić, Dodik i ja smo zaključili da se trebamo sastati i naći rješenje iz situacije koja je nastala. Čini se da rješenje je da do idućeg petka usvojimo u parlamentarnoj proceduri Izborni zakon BiH i time bi riješili glavninu problema koje imamo, kazao je Čović, prenosi N1.

Nermin Nikšić je kazao kako mu je žao što je došlo do blokade zamaha koji je nastao nakon dobivanja pregovaračkog statusa za EU.

Svima nam je žao za onaj zamah što smo imali nakon otvaranja pregovora kada je proizvedena jedna blokada u radu Parlamenta. Sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da se pokušamo vratiti na europski put i pokušamo odblokirati pitanja. Ono što smo postizali do sada je kompromisom postizanje zajedničkih rješenja. Dogovorili smo se da ponudimo izborni zakon u proceduru u Parlament BiH kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti, kazao je Nikšić.

Elmedin Konaković je poručio da sastanak nije bio lagan, ali da se i do sada sve rješavalo dogovorom.

Do sada smo se uspijevali dogovoriti oko veoma teških pitanja. Vrlo je težak bio sastanak danas, nimalo lagan, ali imamo svijest da domaći politički akteri moraju učiniti maksimum napora da riješe pitanja. Izborni zakon kao prioritet, ali i druga pitanja.

SIP BiH planira izdvojiti pozamašan iznos za izmjene Izbornog zakona

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

8 komentara

 • Vako je Čova na ” trećem” plovio desetak godina, pa se okano.
  Sada na ” izbornom zakonu” plovi već šest sedam godina i mogo bi još koju.
  Majstor i gotovo.
  Narod ko ovce🤣😂

 • Pa pobogu više Dragane zasto to govoris kada znas da se zakon neće usvojiti.
  Tvoj tzv optimizam je postao patološka kategorija.
  Mani nas se vise tih obećanja pusti narod da živi i da se snalazi al bez tebe.Do čega nas dovede tvoj optimizam????

 • OVAJ LIK ILI JE TEŠKA DEBILČINA, BEZOČNI ŠARLATAN, KOJI SE ŠPRDA S NARODOM ILI MU NOGE SMRDE.
  NEŠTO S NJIM NIJE U LIVER, bgm mi moga!!!.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.