Dionica autoceste Tarčin – Ivan neće biti završena u roku

Na gradilištu u Tarčinu, na inicijativu rukovodstva JP Autoceste FBiH, održan je sastanak direktora sa suradnicima.

Kako su priopćili iz JP Autoceste FBiH, razgovaralo se o statusu i neophodnim koracima za dodatno intenziviranje radova na navedenoj dionici kako bi se ubrzalo evidentno kašnjenje i ispoštovao rok za završetak radova.

Oni su se sastali sa ljudima iz JP Autoceste FBiH, predstavnicima izvođača radova, firme Euro-Asfalt, podizvođača i nadzora Institut IGH, d.d., IRD Enigineering S.r.l, a prisutan je bio i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Nalazimo se u završnoj fazi radova koji zahtijevaju maksimalan angažman svih sudionika, kako nas iz Autoceste tako i izvođača radova, svih podizvođača i dobavljača materijala. Naš zahtjev kao investitora jeste da se zacrtani rokovi moraju ispoštovati uz napomenu da se sva opravdana produženja moraju detaljno obrazložiti i dokumentirati, te da se sav posao treba uradi kvalitetno poštujući propisane zahtjeve za kvalitetu izvedenih radova, naglasio je direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder.

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je kako na stabilizaciju stanja u oblasti građevinarstva značajnije mogu utjecati samo povećan opseg gradnje i pokretanje velikih infrastrukturnih projekata u BiH kakvi su izgradnja autocesta i brzih cesta.

Pritom je naveo kako Vlada Federacije BiH snažno i odlučno podržava razvojne projekte i novi menedžment Autocesta.

Imamo razumijevanje za trenutnu situaciju, tu smo da zajedno pronađemo najoptimalniji način kako bismo ublažili posljedice povećanja cijena te pozitivno završili započeti projekat, istaknuo je premijer.

Iako je prema ugovoru rok za završetak radova kraj svibnja 2022. godine, do toga evidentno neće doći zbog određenih kašnjenja, koja su djelomično izazvana problemima u vezi koronavirusa, djelomično manjkom resursa na tržištu i lančanim poskupljenjem građevinskog materijala i usluga, pa se okončanje radova planira za polovinu kolovoza 2022. godine, rekao je Jasmin Bučo, jedan od direktora BH kompanije Euro-Asfalt.

Nakon održanog sastanka, upriličen je i obilazak gradilišta.

Ukupna dužina dionice Tarčin – Ivan iznosi 6,9 km, a vrijednost investicije je 250.731.165 milijuna KM bez PDV-a. Na ovu dionicu se privremeno gradi spojna cesta koja će osigurati komunikaciju između magistralne ceste M17 za pravac prema Konjicu i autoceste A1 Sarajevo – Mostar.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.