Meta radi na pripremi ‘Zuck Bucks’ virtualne valute

Iako je tvrtka Meta odustala od svoje kriptovalute Diem, čini se da će se ipak pojaviti virtualna valuta koja se trenutno interno naziva “Zuck Bucks”.

Kako piše Financial Times, matična tvrtka Facebooka i Instagrama priprema virtualnu valutu koju zaposlenici nazivaju Zuck Bucks očigledno po osnivaču i direktoru Marku Zuckerbergu.

No, ne radi se o kriptovaluti, nego o in-app tokenima koje bi kontrolirala tvrtka, nešto slično što se koristi u gaming aplikacijama poput valute Robux u popularnoj dječjoj igri Roblox. Upravo je Roblox napravo ogroman biznis s Robuxom, a Meta želi nešto slično na svojoj platformi.

U Meti se nisu u potpunosti distancirali od blokchain proizvoda, jer tvrtka također želi postavljati i dijeliti NFT na Facebooku. Financial Times navodi da je plan tvrtke lansirati pilot sredinom svibnja, a nedugo nakon toga će omogućiti testiranje članstva Facebook grupa baziranih na NFT vlasništvu.

Najavljeni su i neki NFT planovi tvrtke Meta za Facebook i Instagram u siječnju, a Zuckerberg je najavio u ožujku da NFT dolazi na Instagram.

Osim toga, Meta istražuje “društvene tokene” ili “reputacijske tokene” koji bi se mogli izdavati kao nagrade za značajni doprinos Facebook grupama. Tvrtka također razmišlja o tradicionalnim financijskim uslugama kao što su pozajmice za male biznise.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.