Dio škola počelo s nastavom, a dio nastavlja štrajk!

Na našem portalu pratite sve informacije i obavijesti vezane za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama u ŽZH. Kako doznamo informaciju objavit ćemo je u ovom članku.

14h: IZDVOJENO s današnje konferencije za novinare u zgradi Vlade ŽZH! Ćosić: ”Samo na plaće i materijalna prava u ZHŽ-u odlazi gotovo 80 posto proračuna, pa kako je onda moguće uštedjeti, ako ne na plaćama, odnosno materijalnim pravima?”, zapitao se Ćosić, najavivši kako će ”vrlo skoro”, ukoliko s partnerima ne bude postignut dogovor oko uštede na materijalnim pravima, plaće korisnicima proračunima biti umanjene za 10 posto”.

12:14h: Nakon što smo u 11:30h objavili informaciju da su iz SSŠ Široki Brijeg pozvali učenike na nastavu, kako neslužbeno saznajemo, neki profesori negoduju zbog te odluke te su najavili da će doći u školu, no da neće ulaziti u učionice odnosno da neće održavati nastavu!

12:00h: Počela konferencija za novinare Vlade ŽZH.

11:30h: U telefonskom razgovoru za portal Jabuka.tv, ravnatelj Srednje strukovne škole Široki Brijeg, gospodin Marinko Zeljko, rekao nam je sljedeće: ”Od predsjednika Sindikata srednjih škola, gospodina Ferde Muse, dobili smo ”zeleno svjetlo” za održavanje nastave, te pozivam sve učenike da dođu na nastavu!”

11:00h:  Općinski sud u Širokom Brijegu donio je odluku kojom je, kako je pojasnio predsjednik suda Franjo Ravlija, štrajk sindikata uposlenih u osnovnim i srednjim školama ZHŽ-a započet 10. siječnja zabranjen i ocijenjen nezakonitim. Eventualna žalba sindikata ne zadržava izvršenje ovoga rješenja, dodao je  Ravlija. Sukladno ovoj Odluci ministrica obrazovanja ŽZH-a i ravnatelji osnovnih i srednjih škola pozvali su sve djelatnike kao i djecu na nastavu. Prema neslužbenim informacijama u nekim školama ŽZH-a nastava se odvija normalno, dok su u nekima djeca puštena kućama odnosno zadržavaju ih u školi ali bez odvijanja nastave, javlja Radio Široki Brijeg.

10:05h: Kako doznajemo iz Prve osnovne škole Široki Brijeg, oko pedesetak učenika je došlo u školu, no nastava se ne održava, slična je situacija i u drugim školama gdje je manji broj učenika došao na nastavu, no pušteni su kući.

9:30h: Uskoro očekujemo priopćanje Sindikata. Vlada ŽZH će održati konferenciju za novinare danas u 12:00 sati.

9:15h Saznajemo da su Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, OŠ Kočerin, OŠ Ruđera Boškovića Grude kao i srednja škola u Grudama počeli s nastavom, dok su Prva osnovna škola Široki Brijeg, Biograci i cijela općina Ljubuški i dalje u štrajku.

Pratite portal Jabuka.tv jer tijekom dana vam donosimo nove informacije.

(www.jabuka.tv)

[poll id=”15″]

124 komentara

 • Ovo narode ako se odulji djeca i roditelji svi pred županiju Blokada sve dignuti na razinu FEDERACIJE .Jedno hočete JEDno nećete nisu naša djeca vozni park .Što ste stvarali sindikat ako nije pravovaljan,narode ako vi neznate što ćete sa sobom što očekivat od djece.Kakva su prava običnog građanina ako vi nemožete ustrajati u svojima.I ako je kolektivni štrajk ,onda je kolektivni a ne djecu vozat,parkirajte više.

 • DOĐI SADA GOSPODE POGLDEDAJ OVE NAŠE OČEVE POGLEDAJ RUKE ŽULJAVE POGLEDAJ GLAVE POGNUTE JER TI MOŽEŠ SVE O TI MOŽEŠ SVE SVE SVE DAJ NAM SNAGE GOSPODE ,,ŠAPNI NA UHO MOČNIMA SKUPA JE KRV SIROTINJSKA NEK UZMU SVE SVE SVE MA NEK UZMU SVEEEEEEEE PONOS NEK NAM OSTAVE ,,DAJ NAM SNAAGE GOSPODE”prljavo.kazalište

 • Ne sramotite intelekt nazivajući se intelektualcima, popuzani obični! Pozdrav “profesorima” koji dostojanstveno prepadnuti provincijskom politikom prekidaju štrajk!

 • NEK SE STRAJK NASTAVLJA AL DIJECU NE VOZAT I IZIGRAVAT BUDALE S NJIMA DA SIJEDE CIJELO VRIJEME U SKOLI…..VELIKI POZZZ I PODRSKA SINDIKATU

  • Svi ispred županije, ovi moraju odstupit, jer su nesposobni kao svi dosad… Sjetimo se Brune Bušića: ”No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?”

 • A da li netko razmišlja o tome da su neki roditelji jutros svome djetetu dali zadnju marku iz novčanika da može otići u školu, da ima onih koji su i bez toga došli da nauče nešto novo. Zašto se nitko iz vlade ne upita odakle im legitimitet da određuju tko se može školovati a tko ne i kako će se naša djeca upisati u srednje škole i fakultete u drugim županijama???

  • jeli Vama palo na pamet da možda i profesori jutros posudjuju novce da uliju gorivo u auto budući da im nije uplaćeno nista od 12-og mjeseca?

 • Neka mi netko odgovori,čitao sam članke ali ne znam poantu … Dakle:
  Koliko županija ili tko već DUGUJE ukupno profesorima? Ili ja nisam skužio ili je štrajk samo zbog rezanja plaća? Hvala .

 • Budući je vlada dužna osigurati nastavu djeci, a da nastava ne bi trpila treba pozvati nove djelatnike da rade po ugovoru o djelu, dok se ovo ne riješi. Profesore kojih nedostaje na zavodu za zapošljavanje (kao matematika,fizika i sl.) neka zamjenu inžinjeri. Djeci osigurati barem besplatan prijevoz, jer mnogi ne mogu više školovat djecu. Naravno i djeci prosvjetara jer su i oni djeca i jer im roditelji neće do daljnjeg imat plaću…. Anštajn.

 • sve je meni lako…al ja sad zovem miskic da pitam za kartu…cijena karte za 9 dana iznosi 13 maraka i to Locco – Oklaji….majke ti , koliko ce im onda bit za puni mjesec???
  sve lopine do lopina!!!

  prosli izbori izgleda , pa vratili na staro!!!
  Nece vlada ni zupanija da sufinancira prijevoz ucenika vise

  svi na sve ljuti i gotovo , al se svodi na isto…sve po ucenicima

  • koji se kurac imas bunit ja sam je plaćo po 60km svaki misec, pa nisam kuko, a odaj iz oklaja pjeske nije ti daleko ako ti je zao dat 20km da nemoras se mokrit itd…

 • Gle, ne idem u školu, niti sam roditelj, niti profesor … Tako da me se ovo baš i ne tiče, ali je ovo prešlo sve granice razumnog … podržajem štrajk, da se razumijemo … Ali jeste li vi normalni?? Dosta bolan vozanja više, vi profesori, gonite ovo na više sudove, ali jebemu gonite se u školu … Djeca će najebat zbog gluposti, još ako vam snijega napada, di ćeš onda? A vi dragi učenici, mislite da vam je sad lijepo jer nema nastave? Dao Bog da vam produže nastavu i SVAKU jeb*nu subotu stave da trebate ići, pa ću vas onda pitati … Vi iz vlade ne serite više i ako trebate negdje rezove praviti, pravite na sebi, jer imate najviše i najveće povlastice … Ako mislite prosvjeti 2 KM sa toplog skinuti, sebi skinite 4, ako im mislite odbiti 20 KM od plaće, sebi odbijte 40 … Toliko od mene i nadam se da će ovo završiti čim prije jer ste dosadili i Bogu i čovjeku -.-“

 • najmanje 8 škola u županiji je u štrajku tj. bojkotu nastave….misnistrice sad ste vi na potezu…otkazi svima u štrajku?… nadam se da se možete pogledati u ogledalo

 • VI SE OČITO NE MOŽETE POGLEDATI OD TOLIKO ZLOBE NE VOLITE SEBE PA NI DRUGE A ZA DIO KOMENTARA O OTKAZIMA IMAM ZA VAS NARODNU UUUH DA JE KOZI REEP ŠTO BI MAHALA HAHAHAHAAAAAAA

 • molim sve one koji vjeruju u boga da mole za mir i blagoslov u zhž jer sotona napada i grabi molimo za svoju županiju da nam bog podari božju mudrost i providnost da nas sve blagoslovi neka naše molitve budu uslišane

 • Presmiješno i prejadno je ovo,bezveze štrajkaju,smanjen im topli obrok sa 9 KM na 7KM,zar je 7 KM malo?Za 5 feninga putni troškovi koje ionako napušu,5 profesora se vozi jednim autom,a naplate svih 5.Ravnatelji se ne čuju nigdje,samo slušamo iz vijesti od ovog priglupog sindikalca,i ravnatelji bi lako mogli dobiti otkaz.Pa sud je presudio da je nezakonit štrajk,zašto idu u krajnost?Prekinite štrajk i idite na sud i tamo se svađajte.Djeca izgubila mjesec dana škole skoro,pa previše je to,ionako jedva stignu proći svo gradivo.A zna se da nisu svi iz prosvjete za štrajk,mnogo nji razumije ove mjere štednje i samo žele nastaviti s radom,to se vidi iz današnjih vijesti,većina škola radi.Svatko ima pravo naravno tražiti svoje,ali ovo je previše,ne možete ovakvim štrajkom ništa pomoći,samo ćete sebi nauditi

 • Ako misliš da je razlog štrajku topli obrok onda si zloban ili neinformiran. A zašto lažeš da su djeca izgubila mjesec dana škole? Kojih mjesec dana?

 • Kojih mjesec dana ??
  jesi mozda racunao i zimske praznike ??
  Ocito da jesi… Ili ne znas zbrajat i oduzimat…
  I razlog nije topli obrok !

  • dobro čovjek je zeznuo,nije mjesec dana nego 2 tjedna,ali i to je previše,neka idu na sud i tamo se bune,tužite Vladu,ali radite svoj posao.Ostalo je sve dobro rekao,ništa im se ne mijenja nego topli obrok i prijevoz.I zašto samo prosvjeta štrajka?Po čemu su oni tako drukčiji?Zravstvu i policiji se isto dogodilo ali od njih nitko ništa,a rade mnogo više.Ovi imaju slobodne blagdane,praznike,nijedna radna subota,prosjek dnevnog rada im je 3 sata,dosta ih radi još negdje,primaju 2 plaće.Bezveze je na ovakav način pokazivati nezadovoljstvo,čisti balkanizam.Idite na sud i tamo se svađajte,ali radite svoj posao,učite djecu

   • Hm, ocito ne razumijes neke stvari! Da, točno je da profesori ne rade subotama, praznicima, ljeti, ali jesi se zapitao koliko profesora privatno ( BEZ NAKNADE ) pomaže učenicima i priprema ih na državnu maturu, te prijemne ispite, i to subotama?! Nisi se zapitao? A da li si možda znao koliko treba truda da se održi samo jedan školski sat? Koliko treba ”animirati” i motivirati učenike? Koliko treba biti psihički spreman, odvojiti privatne probleme od poslovnih, i onda im dođe jedan bezveznjaković koji bez imalo kućnog odgoja ”popravlja” dan. Dali znaš da i profesori moraju doći prikladno odjeveni na posao, ne može se doći u trenirci…a bome, ni prikladna odjeća ne pada s neba. Profesori u potpunosti Vas podržavam, ne dajte da vas tlače, izborite se za svoja prava jer ste ih zaslužili! A svi oni učenici koji imalo gledaju dalje će učiti sve ovo vrijeme, pripremati se za prijemne ispite, državnu maturu…Toliko od mene.

   • Ako meni odbiju ”samo” topli i prijevoz ja izgubim mjesečno ”samo” 140 KM
    ( računam 21 radni dan ), od toplog i prijevoza mi ostane oko 340 KM, dnevno mi za gorivo treba 17 KM, na hranu oko 4-5 KM ( zamislite ja zaista jedem na poslu ) znači potrebno mi je 440 KM mjesečno. Naravno da mi sat vremena koje provedem u vozilu svaki radni dan nije plaćeno, amortizacija vozila, geristracija itd…
    Plaća, sad dobivam, kad se odbije rata kredita, 580 KM ( da napomenem, ta se rata ne uplaćuje redovno, tako da banka računa zatezne kamate svaki mjesec, osim ako jednu-dvije rate ne uplatite unaprijed, ja trenutno nisam u mogućnosti da to napravim ). Ako ju smanje za 10 % onda ću dobivati 485 KM, svi znate koliki su prosječno računi svaki mjesec, koliko je potrebno potrošiti na hranu, a ponekad je potrebno kupiti i novu odjeću… Trudim se da me ništa ne boli jer i ljekove treba plaćati, kažu po učenicima se pozna učitelj, moji su učenici redovno na natjecanjima i nerijetko su među troje najboljih, valjda to znači da radim svoj ”posao” koliko-toliko dobro. Pa da mi sad netko kaže da ovo radim radi novaca a ne radi djece i da ne mislim na djecu i njihovo dobro?! Zadovoljan radnik je najbolji radnik!

 • Mislim da očito niste upućeni da se zahtjevi štrajkača sastoje od desetak stavki od kojih se samo jedna odnosi na topli obrok a sve ostalo su potraživanja neuplaćenih dugovanja. Ako niste upućeni zašto komentirate?

  • zanima me koje su to stavke?NItko to nigdje ne spominje???Samo mogu čitati ove glupe tekstove,ropstvo,izdajice naroda,jadni mi,ugrožena egzistencija,bla,bla,bla.Ajde molim vas,nije im prvi put da štrajkaju,štrajk bude svako godinu i pol,uvijek se žale i uvijek prosvjeta,a najlakši su im uvjeti,blagdani,ljeto,subote,sve slobodno i sve plaćeno,a u prosjeku svaki nastavnik ili profesor radi 2-3 sata na dan.Kome ONI mažu oči?

 • mu*da kažeš,hahaha,svaka budala može raditi ovo što oni rade,ali činjenica je da su budale,bezobrazne budale.Očito je da imaju najbolje uvjete,rekao je ovdje netko,2-3 sata na dan prosjek rada,5 dana u tjednu,blagdani,ljeta,subote,sve slobodno i plaćeno,i plaće im nisu minimalne,plus što dobiju ove troškove prijevoza i topli obrok.Ali oni su nedodirljivi,po njihovom mišljenju,tko si ti da diraš u plaće prosvjeti,ta oni ti obučavaju djecu,da nema njih tko bi onda.Treba im dati otkaz većini i zaposliti nove,mlade ljude,ima ih mnogo na birou s diplomama za prosvjetu i sigurno bi bili zahvalni,a koga briga za ove nezahvalne,nesposobne,lijene,isfrustirane.Sad ne rade naravno,pa vise na jabuci.tv i pišu komentare,ONI mažu oči,misle da su ljudi budale.Sramota!

  • Prijatelju, ja će tebe nešto zamolit! Ajd’ održi jedan školski sat (samo jedan!), ali naravno kvalitetno, to se podrazumijeva da budeš skoncentriran svih 40tak minuta i naravno učenici te moraju slušati. Ja ću sjediti u zadnjoj klupi, tipkati na mobitel, još k tome smijati ti se u lice. Zabavno, ha?

 • Djelatnici Općine i Županije će poslužiti kao primjer, odriču se svih naknada, toplog obroka i putnih troškova, umanjit će im se plaća za 25%. Eto!

 • ZA gospon PRAVNIKA!Plaća se udaljenost, sad hoće li dolaziti neko helikopterom ili pješke to je njegova stvar. po tvojoj logici onima koji nemaju auto ne bi trebalo plaćati putne. ja stvarno ne mogu vjerovati da postoje ljudi s ovakvim priglupim, ono baš priglupim razmišljanjima. jezus s tobom! ajme meni, mislim da ti se i tipkovnica crveni kad po njoj tipkaš ovakve idiotarije. Oslobodi Bože! Samo se nadam da si endem! Kao ne bi svatko volio dolazit svojim autom! Putni ne pokrivaju mjesec dana vožnje i ljudi se krpaju kako znaju, štede i sad bi pripametni pravnik i to razvalio. BOŽE OSLOBODI!

 • Samo naprijed profe, vi imate sindikat i ugovore , puno ljudi koji su u privatnika nemaju ništa,niti znaju koje su (Normalne) beneficije ,dodatci i socjalna prava (Čast izuzecima) … I još: Račun županije i općina neka bude javno dostupan( Bar pojedine stavke na rashodu i prihodu ) jer je taj račun NAŠ!!!

 • moja mama radi u skoli i jest da ima 4 ili 5 sati ali kad dode kuci moraa isppravljat kontrolne i one pripreme pravit sto joj oduzme toliko vremena da bi tebi pukao mozak a nemaju doprinosa vec mjesec dana dok zupanija obnavlja zgradu i vec su pokrali 20 milijuna maraka zdravstvenog i mirovinskog sto znaci da njiden prosvjetar nema ni feniga mirovine i niti sekunde radnog staza zato nemoj se prosipat ovuda jer si jedna obicna neskolovana budala

  • samo plačite ovdje na portalu,to vam je sve što možete.Koliko ti mama ispravlja te kontrolne,je li joj svaki dan takav?Kontrolni jedan svaka tri tjedna uvrh glave,ajde molim te,ti se prosipaš i svi oni.Oko ovoga će biti par tjedana buke i poslije sve po starom,stoga bolje vam je da šutite.Šta ti je s maminim subotama,blagdanima,ljetnim praznicima?Reci mi koja još profesija ima takve prednosti?9 KM topli obrok? Mama ti ima najbolji posao.Šta je sa zdravstvom i policijom,zašto oni ne štrajkaju?I kažete da su sve pokrali,ajde dokažite,idite na sud,istražite sami,imate tisak,demokracija je,imate slobodu govora.Idite na sud i tamo se svađajte sa vladom a nemojte da djeca sad ispaštaju zato što ti je mama isfrustrirana

   • Moj hehe nema demokracije, ovdje vlada autorkracija i feudalizam. Nego problem je što te pljačkaju domaći lopovi koji se kunu hrvatskim imenom. Jadno ime hrvatsko ukaljano i oblaćeno. Ali nek Bog sudi. Ali šta vrijedi kad oni ne vjeruju u Boga.

   • kao prvo pročitaj izvješće revizije naše županije pa onda vidi je li pokrala i koja su ministarstva najviše probila limit.. prosvjetarima se konstantno krade na različite načine i sve će se to dokazat na sudu uskoro…

 • Ova ministrica je takva osoba da se to ne moze opisati rijecima.. Uzas jedan od osobe.. Pa kako te nije sram pred Bogom ?? I kako mozes slagat da skole pojedine rade.. Sve skole u Ljubuskom nisu radile. Vidimo kako si informirana ! MA PONOSIM SE VAMA !
  Jesi se,odnosno jeste li se svi vi u vladi ispovjedili za Bozic ili bilo kada da niste radnicima dali place ?
  Naravno da niste,jer kao sto kazete vi imate moralno pravo ljudima smanjit place.. Ma dajte ljudi tako ste smijesni..

 • Ne dopustite da se djeca maltretiraju i vozaju gore-dolje,a neka su i po kiši išla “bezveze”
  u školu jer su ih samo obavijestili da je štrajk i da slušaju RŠB da bi dobili druge informacije-ŽALOSNO

 • vi niste zdravi, ako cete rezat profesorima rezite i sebi
  Najvecu placu imate u Vladi, skupocjena auta ovo ono kradete pare iz proracuna pa bi sad udarili na prosvjetu
  I sutra Cuma dragi nemoj javljat sat ipo prije da je nastava jer nes me zajebat ko danas

 • Za ovog što je napisao da profesori daju pripreme za maturu bez naknade. HAHAHAHAHAHA. Koja notorna laž prijatelju. Profesori su se privatno dogovorili da će u prostorijama škole nama držati pripreme za državnu maturu, a svaki učenik je za to dao po 100KM. Nemoj lagati sljedeći put, provjeri prije nego što počneš iznosit nekakve činjenice.
  Nek nam je sa srećom.

  • Ne znam za tebe, ali meni je bilo besplatno! Bar mi je profa svojevoljno prenosila znanje, što je kasnije rezultiralo 5.mj. na listi upisanih studenata! Vjeruj, i tih 100 markica je malo naspram onog osjećaja kad upišeš faks, rasturiš državnu/prijemni…To je ponos za profesora, školu, pogotovo ako si na nekom boljem faksu. Zato malac, knjgu u šake, zagrij tu stolicu, rasturi….iii bit ćeš beg! :p Sretno malče 🙂

 • Po većini posao u prosvjeti je san snova pa zasto onda i vi ne zavrsite taj “jadni”fakultet i zaposlite se preko veze. Ovo danas nije bilo u redu jer smo došli u skolu a nastave nije bilo,bio sam jedan od mnogih koji su nakon sat cekanja otisao kući,ali i dalje podrzavam profesore,jer to su ljudi koji su me uz roditelje i odgojili i još to rade. Bit cu im zahvalan za sve sto su za mene napravili jer naucili su me mnogo ne samo o pojedinim znanstvenim disciplinama nego i o životu. Svima koji su mi predavali i koji ce mi predavati: Hvala! Doista ste mi uzori u zivotu. 🙂

 • koji ste vi glup narod ljudi moji..pored zdravih očiju ne vidite..
  sve vam ispred nosa rade,stavljaju otvore,voze skupa auta, a vama pričaju o štednji.
  eeeee,glupi i ćoravi narode..

 • BIO JE NATJEČAJ ZA ČISTAČICU U GIMNAZIJI.I NA RAZGOVORU MI JE RAVNATELJ REKAO DA SE BIRALA PO STAROSNIM GODINAMA.DA LI MI NEKA ŠKOLOVANA OSOBA MOŽE OBJASNITI ŠTA TO ZNAČI.I DA LI DA ULOŽIM ŽALBU JER SMO JA I MOJA DJECA U TEŠKOJ SITUACIJI.

  • nisam pravnik ali znam da natječaj bez pravilnika odmah pada na sudu.jer bez njega eto tako mogu napisati što god hoće. znači da su stavili sami sebi kriterij prema onome što im je odgovaralo a to nikad nije po zakonu!

 • možeš se žaliti i vrijedi stari tj zadnji pravilnik ako nema novoga, nego sračunaj bodove i ako ih imaš, žalba pa tužba i dobiti ćeš, bio je već jedan slučaj s ovim bez pravilnika zapošljavanjem, sud uvažio bodove po zadnjem pravilniku i žena dobila, naravno sve ovo vrijedi ako imaš uvijete po zadnjem pravilniku koji vrijedi dok novi ne dođe

 • Mi profesori i nastavnici radimo za 700 KM i neznam kako spajamo kraj sa krajem, i ne znam više kako spavamo od financijski problema. Neka bud stid sviju onih koji su protivu nastavnika i profesora jer mi educiramo vašu dijecu i dajemo im osnov za buduće življenje, da žive bolje od nas jer je budućnost jako teška i kriza je rasprostranjena po cjelom svjetu. Pozivam đake i učenike da dođu u razrede jer jednimo skupa možemo pobijediti ovu rekao bih fašističku vladu koja samo uzima sebi, grabi, otima a nama ne uplaćuje mirovinsko. I mi imamo dijecu, to mnogi zaboravljaju, i naša dijeca trebaju danas marku da bi preživijela. Zato se suzdržavajte od uvređujući komentara jer smo svi pred dragim Bogom jednaki.

 • Plači nekom drugom.Jedva spajaš kraj s krajem?700 KM,mogu misliti,mali dio vas ima toliku,a to su oni koji najmanje rade,predaju 2-3 puta tjedno.Imate blagdane slobodne,nijendna subota nije radna i cijelo ljeto!I sve vam plaćeno!Šta je s nama ostalima koji nemaju posao i teško da ćemo ga dobiti ikako?Kako mi spajamo kraj s krajem?Ali znamo da je situacija teška i ne pravimo nered kao vi.Štrajkajte,svađajte se s vladom,ali molim te ne prosipajte priču da ste na prosjačkom štapu,nije narod glup,sretni ste što imate posao.Uostalom znali ste kako će vam biti čim ste upisivali fakultet,nigdje u svijetu mislim nema tog profesora s dobrom plaćom u javnim školama.

  • Vidi se da si bauštelac, vidi se da nemaš pojma, da ne znaš osnovne postavke demokratcije i slobode. A za šta bi ti štrajkao molim te lijepo, svi znamo da radiš na crno, ne plaćaš poreze državi, živiš na račun nas koji uplaćujemo razno razne dadžbine. Profesori reći ćemo u skandinavijskim zemljama imaju plaću i preko 10 000 eura, dok je ostalim zemljama evropske unije nešto malo niža. Isti nam je posao, i mi i oni dajemo cjelog sebe u taj posao, educiramo i odgajamo dijecu, brinemo se o njima, dajemo im veliko znanje koje će ponjeti u bolji život, a za to dobijamo pišljivi 700 KM. To je velika odgovornost, čak mislim i najveća u državi, jer nažalost danas obitelj je zakazala na svim područjima odgoja, mi dijecu moramo preodgajati, usaditi im nova uvjerenja, čestitost i poštenje, sva je društvena odgovornost na nama,a žele nam sniziti i ovu crkavicu, sram nek ih bude, sviju njih iz vlade.

   • Ahahhaha,10000 eura,koje to molim te?10000 eura iooo,jesi ikad bio igdje van BiH.Molim te,vidio sam svijeta,upoznao ljudi.Najviša ti je u Austriji 4000 eura,ali koji su tamo troškovi življenja.Bilo je i u jednoj emisiji kad je Hrvatska objavila ulazak u EU.I ti profesor,stidi se!Veliko znanje?! Pola vas im samo kaže šta iz knjige da pročitaju,podijele zadaću i kraj,djeca malo ili najčešće,nimalo ne sudjeluju u nastavi.AKo misliš da lažem imaš google,valjda ga znaš koristiti,nađi dokument Comparative study of teachers’ pay in Europe.Čitajte i informirajte se,nemotje nas trati ovamo

    • Ispričavam se, ne eura već KM. Obrazuj se ti jer ja sam bio nekoliko puta u skandinavijskim zemljama i znam da je u Finskoj, Norveškoj i Švedskoj plaća profesorima i nastavnicima najveća na svijetu, zato i jesu najbolje zemlje za ljudsko življenje, a ti nikad nisi otišao dalje od Makarske a pričaš da se ne može živijeti s 4000 eura, pa to je smješno, kako bi onda preživjeli naši ljudi s trostruko nižim primanjima, saberi se. Bio sam u dosta europskih zemalja i vidio da nigdje nije loše kao u nas, mada ulažemo isto truda i imamo isti ako ne i veći korpus znanja, jer je naše obrazovanje zahtijevnije.

   • koliko si uvećao plaću učitelja toliko uvećaj plaću bauštelca, što se tiče rada vani. Znaš negdje se cijeni baš rad. Ovdje ništa. Ni bauštela ni prosveta. A vidiš da se i međusobno vrijeđamo

 • HVALA VAM……OVO MI JE 10 NATJEČAJ PO REDU I SVAKI PUT OSTANEM MIRNA….MISLIM DA ĆU ULOŽIT ŽALBU…..JER UVIJEK POTROŠIM ZADNJI NOVAC…..A NATJEČAJ UVIJEK RAZLIČITE ČISTAČICE PRIMA….NE ŽELIM VJEROVAT U PRIČU KAKO SE ZNA TKO ĆE RADITI UNAPRIJED AL SVE MI SE ČINI DA JE NAŽALOST TAKO.

 • Kako je Prva osnovna i druga,strukovna,gimnazija i svi primili nastavnike i profesore bez Pravilnka i bodovanja a neke i na ugovoru o djelu na 3 mjeseca i rade i sada na crno (po Ugovoru o djelu se prima zbog npr. smrti dosadašnjeg profesora,iznenadne i teške bolesti… na tri mjeseca i za ta 3 mjeseca trebalo bi raspisati natječaj i bodovati po pravilniku i primiti prof). Eto “majko” tako ti oni primaju najprije zaposle koga hoće i onda bezveze troše novac na natječaj i mlade ljude intelektualce ubijaju u pojam i nikom ništa. Bez Suda nećeš se nikad zaposliti u školi.

 • Majko evo ja dvije godine nakon raspisivanja natječaja stigla do suda. Samo da znaš kako to može da se odulji. Žalbe su bile uzalud, ali dio su procedure legalne borbe za pravo na rad. Ishod, Ha,ha… vidjet ćemo. Možda mi bude treća sreća…

 • za ispravak .možda ima pravilnik negdje ali svi oito radite primite profesore i onda raspisujete natječaje ,trošite bez smisla a uzimate kruh onim koji bi trebali dobiti posao,ali nisu podobni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.