Hrvatsko roblje, marš na posao!

Presuda koju je danas donio Općinski sud u Širokom Brijegu u korist Vlade ŽZH, a kojom se štrajk prosvjetnih djelatnika proglašava nelegalnim još je jedan znak ovom pokradenom narodu da smo se vratili na razinu roblja ako ne i niže od toga.

Sutkinja,Bog joj dao zdravlje, obrazložila je svoju odluku otprilike ovako:

Štrajk je nelegalan jer dječja prava su iznad svih prava. Poziva se na Konvenciju o pravima djeteta, ali je prigodno zanemarila Članak 27. iste konvencije koja kaže: „ Države stranke priznaju svakom djetetu pravo na životni standard koji odgovara njegovu tjelesnom, duševnom, duhovnom, moralnom i socijalnom razvoju“.
Kako roditelji mogu djetetu osigurati sve što nosi ova točka ako Vlada ne izvršava svoje obveze prema roditelju. Naime u našoj županiji je više tisuća djece čiji su roditelji prisiljeni štrajkati da dobiju što su zaradili.

Nadalje, štrajk je nelegalan jer prosvjetni djelatnici štrajkom zahtjevaju uplatu neuplaćenih doprinosa jer zbog neuplaćenih doprinosa nemaju pravo štrajkati pošto se uplata istih podrazumjeva zakonom, ali Vlada nije kriva za uplatu istih.

Drugim riječima Vlada ŽZH je danas ovom sudskom odlukom dobila 1400 robova i poručila, svima nama da se i ne usudite tražiti svoja prava jer ste dopustili da vas se pretvori u roblje, a sa ovakvim stavom roblje ćete i ostati.

Zato JEZIK ZA ZUBE, HRVATSKI PUČE HERCEGOVINE, I MARŠ NA POSAO!

Jedan od robova

(www.jabuka.tv)50 komentara

 • Nemojte se predavati,ovo je tek prvostupanjska presuda,imaju jos dvije vise instance kojima ce se ovaj predmet ustupiti na razmatranje,i nadajmo se da ce barem oni donijeti pravednu presudu! Sramota za jednu Vladu,ali i ljude,sami smo krivi sto smo im omogucili da dođu na vlast,i pod navodnim “stednjama” , ubiru sebi novac u dzep. I jos napadaju radnike koji traze svoja prava,pa zasto se doticna ministrica nije sjetila da svima jednako smanji placu,kakav je nacin jednima smanjivati 10 %,a drugima 4 % ?? Je li se itko dosad oglasio pametnim odgovorom na ovo pitanje ?

 • prvi put cujem da se netko poziva na konvenciju o pravima djeteta u pitanjima odnosa u radu, a da se ne radi o iskoristavanju djecijeg rada, nego o pitanjima kao sto je legalnost strajka. Nevjerojatno.

 • mislim da prema procesnim pravilima u ovakvom “sporu”, tj davanja ocjene o zakonitosti sud nema pravo odlucivati o samom pravu na strajk u sirem smislu, vec samo o tome da li je strajk pokrenut prema propisanoj proceduri. Naime, ovakvom odlukom onemogucen je strajk uopce kada su u pitanju prosvjetni radnici i povrijeđen niz zakonskih propisa kao i drugih medjunarodnih konvencija. Jednostavno je pravni idiotizam ili korumpiranost jedini uzrok zasto se netko u ocjenjivanju da li su ispunjeni formalni uvjeti strajka poziva na nacelnu materijalnu odredbu koja nikakve veze nema sa samim predmetom. Rjesenje definitivno ode u analizu visih ne samo sudskih instanca vec i onih koji su tu da nadgledaju rad zaposlenika suda, bolje reci u analizu ljudske gluposti. Da zivimo u anglosaksonskom precedentnom sustavu i da ovakvu odluku potvrdi i vrhovni sud, strajk bio nestao kao pravo prosvjetnih radnika. Na kraju krajeva, zamislite da strajkaju komunalna poduzeca i sutkinja se pozove na neku ekolosku konvenciju koju smo ratificirali i koja govori o pravu na cistu okolinu, a ima takvih koliko hoces.

 • ”’Nadalje, štrajk je nelegalan jer prosvjetni djelatnici štrajkom zahtjevaju uplatu neuplaćenih doprinosa jer zbog neuplaćenih doprinosa nemaju pravo štrajkati pošto se uplata istih podrazumjeva zakonom, ali Vlada nije kriva za uplatu istih.”’ WTF 😀

 • “Zakon o strajku”, clanak 10. “Poslodavac moze podnijeti zahtjev mjerodavnom sudu glede zabrane organiziranja i provodjenja strajka suprotno
  odredbama OVOG zakona, KOLEKTIVNOG ugovora i PRAVILIMA SINDIKATA O STRAJKU. Poslodavac moze od sindikata
  zahtijevati naknadu stete koju je pretrpio zbog strajka koji nije organiziran i proveden sukladno sa odredbama OVOG ZAKONA”
  E sad kako je se Ona pozvala na konvenciju to je misterij veci od bosanskih piramida. Ukoliko je gornja vijest netocna, tada se zeni ispricavam, mea culpa

 • mozemo se barem pohvaliti da smo zupanija s najinteligentnijom djecom. Nasi prvasici ce nauciti gradivo za cijelu skolsku godinu za 3-4 mjeseca. Da ne govorimo kako su i nasi ucitelji jedinstveni, posto rade na crno, jer im vlada ne uplacuje doprinose.

 • Ugrijte učionice kao svoje urede, isti su propisi za grijanje vaših fotelja i naših “štala”, pa dokažite da ste spremni bar nešto poštivati od prava djeteta, koja škola ima ugrijane prostorije po propisima bilo koje države, i naša FEDERALNA vlada je prepisala standarde EU, napominjem naša jer nam nebi radila ova što rade domaći, moj narode da vidite platnu listu učitelja na kojoj se jedino jasno znaju odbici i neto iznos plaće, HONORAR kako Vlada naziva prekovremene sate profesora, nigdje se ne vidi plate ako se sjete kad im padne na pamet, o kojem vi dugu pričate 65 miljuna a kad se dodaju dugovanja za koja će sada biti tuženi 15-20 milijuna eto ti vraga ode naša slavna rvatska županija ugrožena od Srba, Muslimana i domaćih izdajnika što bi nekad govorili ovi današnji u vlasti,Bože me čuvaj kućnog jada, za strance mi je lako

 • “DOĐI SADA GOSPODE POGLEDAJ OVE NAŠE OČEVE ,,LAŽU TI GOSPODINE UMJESTO SRCA NISE KAMENJE ,,POGLEDAJ RUKE ŽULJAVE POGLEDAJ GLAVE POGNUTE JER TI MOŽEŠ SVE O TI MOŽEŠ SVE DAJ NAM SNAGE GOSPODE ,,ŠAPNI NA UHO MOĆNIMA SKUPA JE KRV SIROTINJSKA NEK UZMU SVE MA NEK UZMU SVE SVE SVE PONOS NEK NAM OSTAVE…..”prljavo.kazalište

 • OVO JE UVIK BIO IZDAJNIČKI NAROD BILO IZDAT KOMŠIJU ILI BRATA ZA PARE SVE NARODE JADNI NEBI TO NAŠLI KOD MUSLIMANA A O SRBIMA DA NE GOVORIM ONI SU SEBI SVI BRAĆA KOD NAS SE BRAT S BRATOM NEMORE KAMAL NAROD S VLADON

 • Ma ko vam smeta dalje tražit prava preko suda ako ste u pravu i na kraju ćete dobiti, ali zašto sve to vrijeme ne bi radili radi te djece koju učite il se vama možda ne radiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?????????????????

 • A jel stitite prava djece koji odradjuju strucnu praksu pod robovlasnickim privatnicima poput Lijana . . . ? ? I zasto ne tuzite Lijana za pronevjeru miliona i doslovce pokradenih poticaja? ? Mozda zato jer ste u talu i jedni od drugih imate koristi!? Ovamo tuzite ljude koji su se pobunili jer im otimate kruh iz usta…
  Nisam neki andjeo od covika da vam sudim niti imam pravo na to al se zamislite sto ce bit kad dodjete pred Gospodina…
  Ugodan dan svima

 • A što reći na ovo,lijanovića robovi čekaju plaću od sedmog mijeseca prošle godine bez osiguranja bez prava na štrajk i odgovora kome se ne sviđa nek ide kući ne treba na poso dolazit.Kako nitko od odgovornih ne povede računa o ovim robovima jer to su naša najveća nezaštićena sirotinja nekome susjed nekome brat nekome sestra itd, pa i ovi se fratri ušutili da ove gadove sa oltara prozivaju kako se nekad znalo činiti

 • Svi nezaposleni podnijeti tužbu Općinskom sudu u Širokom Brijegu ,tužiti Županiju i Vladu jer nam ne daju posao a Ustavom nam je zagarantirano pravo na rad.

 • Zabraniti štrajk i gradskom prevozu,ugrožena su prava djeteta,nema se čime prevesti do škole pa mu je uskraćeno pravo na obrazovanje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.