Devetnica milosrđa za uspjeh Godine milosrđa i duhovne plodove Susreta mladih u Krakowu

Već smo dobrano ušli u Godinu milosrđa (proglašenje: 8. prosinca 2015. – završnica: 20. studenoga 2016.), koju je providonosno proglasio papa Franjo, kao i Svjetski susret mladih u Krakowu u toj milosnoj Godini, što će se zbivati od 20. do 30. srpnja 2016. u znaku Božjega milosrđa.

Da bismo se dobro duhovno pripremili za sve događaje u ovoj Godini, potrebno je učiniti određeni molitveni i meditativni napor iz čega će se roditi dobre odluke i poticaji za daljnji ljudski i kršćanski život kada sve to završi.

crkva_krakow

Ti koraci duhovnosti teku tijekom Godine milosrđa i to preko devet bdijenja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, što je Devetnica Milosrđa, koju bi valjalo obaviti kroz devet mjeseci zaredom, i to uvijek 22. u mjesecu, od 22. listopada 2015., kada je spomendana sv. Ivana Pavla II., do 22. lipnja 2016.

Ističemo da smo u sklopu ove Devetnice milosrđa 22. veljače 2016. svečano proslavili 85. obljetnicu velikoga ukazanja Milosrdnog Isusa sv. Faustini Kowalskoj, otkada postoji i štovanje posebne slike Božjega milosrđa s natpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!

sveta_faustina_kowalska

Sv. Faustina Kowalska sa slikom Milosrdnog Isusa

Svaki mjesec, odnosno “dan” devetnice (22. u mjesecu) ima svoga nebeskog zaštitnika kao i temu kojoj je u središtu Božje milosrđe.

Redoslijed Devetnice milosrđa:
22. listopada – sv. Ivan Pavao II.: Božje milosrđe u daru poziva na svetost;
22. studenoga – bl. Alojzije Stepinac: Svjedočanstvo vjere i milosrđa molitvom;
22. prosinca – bl. Marija Propetog Isusa Petković: Božje milosrđe u otajstvu utjelovljenja Sina Božjega;
22. siječnja – bl. Majka Terezija: Božja ljubav i milosrđe u služenju bližnjima;
22. veljače – sv. Faustina Kowalska: Božje milosrđe;
22. ožujka – sluga Božji Franjo Kuharić: Božje milosrđe u muci i smrti Isusovoj;
22. travnja – bl. Miroslav Bulešić: Božje milosrđe u daru svećeništva;
22. svibnja – sv. Leopold Mandić i Majka Milosrđa: Božje milosrđe u sakramentu pomirenja;
22. lipnja – bl. Ivan Merz: Božje milosrđe u sakramentu Euharistije…

#krakow2016

Posted by Svjetski dan mladih on 26. veljače 2016

Za pripremu tekstova razmatranja spomenutih dana zaslužna je zajednica mladih posvećena Srcu Isusovu – Hrvatska dehonijanska mladež koja neprestance potiče sve mlade i ostale vjernike da se skupa s njima i sa svim mladima diljem svijeta mole određenih dana, i izvan tih dana, za uspjeh Godine milosrđa i Susreta mladih u Krakowu, te za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, zatim za duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, za mir u svijetu i blagoslovljene plodove Susreta mladih u Krakovu, gradu u kojem se papa Ivan Pavao II. opredijelio za svećeništvo.

Svojim zagovorom prate sve molitelje ovi sveci i blaženici Milosrđa, te nas okupljaju u duhovno zajedništvo na čast Božjega milosrđa gdje god bili i obavljali ovu Devetnicu, bilo u zajednicama mladih, župnim zajednicama, zajednicama štovatelja Božjega milosrđa ili osobno u skrovitosti pred Svetohraništem.

(www.jabuka.tv | don Ilija Drmić)

Komentiraj: