Zamjenik ministra obrane BiH uhićen pa pušten na slobodu

Iz policije u Doboju danas je potvrđeno da su uhićeni zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić i Stanko Jerinić pušteni na slobodu u 11.50 sati.

U priopćenju iz Centra javne sigurnosti Doboj se precizira da su policijski službenici Policijske stanice Stanari, tijeom pružanja asistencije radnicima Uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske, Područna jedinica Doboj, na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, kod Stanara, oko 10.00 sati uhitli Borisa i Stanka Jerinića.

Kako se navodi, uhićeni su zbog ometanja i sprječavanja državnih tijela u vršenju javnih funkcija.

”Navedene osobe su pružile pasivni otpor na način da su stali ispred radne mašine kako bi spriječili pristup na jednu od parcela. Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu s daljim narušavanjem javnog reda i mira, isti su uhićeni”, kaže se u priopćenju, u kojem su navedeni inicijali uhićenih.

Jerinićima su izdani prekršajni nalozi za učinjene prekršaje iz članka 24. Zakona o javnom redu i mir, nakon čega su u 11.50 sati pušteni na slobodu.

Boris Jerinić je uhićen pri pokušaju sprječavanja mehanizacije EFT Rudnika i Termoelektrane “Stanari” da uđe u njegov posjed.

Jerinić je u razgovoru za BN televiziju rekao da je branio svoju zemlju.

”I dalje tvrdim da je ovo protupravno i protuustavno i mogu sad već najaviti tužbe protiv MUP-a Republike Srpske, Geodetske uprave i predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović”, kazao je Jerinić.

Nakon uhićenja Jerinića, ispred policijske stanice u Doboju su se okupili aktivisti SDS-a da bi podržali Jerinića i digli glas protiv njegovog uhićenja.

Boris Jerinić je predsjednik SDS-a u Doboju, u dva mandata je bio izaslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a trenutno obavlja funkciju zamjenika ministrice obrane BiH Marine Pendeš za upravljanje resursima.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.