Devet navika za mnogo sretniji i ispunjeniji život

Moramo biti jako pažljivi s našim odlukama i obrascima ponašanja, jer mi postajemo naše navike. Bile one dobre ili loše. Kako biste bili sigurni da ste na pravom putu, ovo su neke od navika koje će vam pomoći da živite balansiran i ispunjen život, piše Manager.ba.

Odmaknite se od toksičnih ljudi
Toksični ljudi imaju moć upijanja vaše energije, zbog toga, svaki put kad se sjetite osobe s radnoga mjesta koja ima ovakva svojstva, instant se prisjetite ljudi iz svoga života koji su potpuna suprotnost njima. Nemojte im dozvoliti da uzimaju vašu pozornost i ne bojte se reći im da trebaju ostati dalje od vas.

Zaboravite na telefon, tablet, računalo u krevetu
Dokazano je da svjetlost ovih uređaja utječe na izlučivanja hormona koji vas razbuđuju, zbog čega korištenje ovih uređaja prije spavanja može uvelike utjecati na kvalitetu vašega sna.

Uživajte u svakom trenutku
Iskoristite svaki trenutak, bilo privatno, bilo poslovno i izvucite lekciju iz svakoga događaja.

Shvatite da stvari nisu uvijek onakvima kakvima se čine
Često vam se čini da druge osobe imaju savršen balans između privatnoga i poslovnoga života?
Često ta slika može biti nestvarna i ne tako savršena kako se čini. Budite spremni za iznenađenja i shvatite da život ne treba biti savršen.

Počnite, čak i ako postoji mogućnost da padnete
Recite svoje ideje glasno. Ako želite da nešto naraste, kako ćete to napraviti ako se prvo ne odvažite na realizaciju i date ideji neko vrijeme da naraste?

Organizirajte se
Posebice vaše vrijeme. A onda i radni stol, jutarnju rutinu, vikend rutinu.
Tako ćete dobiti kontrolu nad svime i uživati u produktima svoga rada.

Uvijek imajte vrijeme za sebe
Posvetite si vrijeme i osvježite se slušanjem glazbe, odlaskom na trening ili igranjem igrica. Ovo će vam pomoći da vratite energiju i osjećate se sjajno.

Recite NE
Ukoliko kažete ne, prema studijama, lakše ćete izbjeći stres i depresiju. Ne bojte se reći da smatrate da nešto ne možete napraviti ili da vi niste adekvatni za taj posao.

Držite se realnih ciljeva
Naravno da ciljevi trebaju biti izazovni, no, moraju imati i dašak realnosti. Razmislite što su vaši ciljevi i u kojem vremenskom periodu ih možete ostvariti i koje korake trebate pratiti na tom putu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.