“Kupuj 387”: Aplikacija za promociju domaćih bh. proizvoda

Nakon što kupe neki od bh. proizvoda, svi građani koji imaju instaliranu aplikaciju na svom mobilnom telefonu, putem nje trebaju skenirati bar kôd koji počinje s 387, čime im se otvara mogućnost i za osvajanje nagrada.

Mladići iz Banovića, Zavidovića i Zenice, Nusmir Mekić, Velid Vrabac, Mirza Omerašević i Elmir Kobilica, razvijanje ideje počeli su prošle godine, a aplikacija Kupuj387 nakon testne faze službeno je puštena u rad.

“Tražili smo inovativan način kako bismo promovirali kupovinu bh. proizvoda. Spojili smo nove tehnologije koje su danas popularne i uz pomoć našega programera napravili aplikaciju koja trenutno, nakon testne faze, ima više od četiri tisuće korisnika”, kazao je za Klix.ba idejni tvorac Nusmir Mekić.

U bazi aplikacije trenutno se nalazi više od 100 domaćih proizvoda, a kako se bude povećavao broj korisnika sa skeniranim bar kodovima, tako će se širiti i spomenuta baza.

Aplikacija je trenutno dostupna na operativnom sustavu Android.

“Korisnicima je ulazak u aplikaciju omogućen putem Facebook i Google računa. Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici pristupiti i izradi za operativni sistem iOS”, pojašnjava programer Velid Vrabac.

S druge strane, svako skeniranje bar koda koji počinje s 387 korisnicima donosi po jedan bod te sudjelovanje u nagradnoj igri koja će na kraju svakoga mjeseca donositi nagrade.

“Trudit ćemo se da nagrade svaki mjesec budu drugačije, jer nam je cilj da aplikacija ostane zanimljiva. Većim korištenjem aplikacije dolazimo do jače promocije kupovine domaćih proizvoda”, dodaje Mekić.

Aplikacija Kupuj387 prva je ovakve vrste u BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.