Devet načina kako da pauke i druge kukce izbacite iz doma – Jabuka.tv

Devet načina kako da pauke i druge kukce izbacite iz doma

Kukci i pauci mnogima izazivaju glavobolju, a također čine naš dom prljavim.

Kemikalije koje se inače koriste kako bi se riješili ovih nametnika su štetni za najmlađe i za kućne ljubimce.

Takve kemikalije štetne su i za okoliš, pokazala su mnoga istraživanja, zato je najbolje da koristite potpuno prirodne preparate kako bi vaš dom bio čist od insekata, piše Večernji.ba.

1. Prizovite bubamare u svoje dvorište

Iako se i bubamare smatraju kukcima, one su itekako korisne životinje jer se hrane paucima i ostalim kukcima, zato ih želite imati u svojem vrtu. Bubamara ili božja ovčica je iz porodice kornjaša i korisna je jer jede hranu kojom se hrane kukci pa ih na taj način tjera iz vašeg vrta. Ako ih želite privući nabavite biljke poput korijandera, kopra, komorača i kima jer bubamare vole boraviti oko njih.

2. Koristite ulje peperminta da uplašite štetočine

Ulje perpeminta je jako i snažno sredstvo za suzbijanja ovih štetočina, ali uzrokuje iritaciju kože kod ljudi stoga bi bilo dobro razrijediti ulje peperminta s vodom. Ovom mješavino pošpricajte kutove i ostala mjesta u kući gdje se obično skrivaju pauci i ostali kukci. Također, pošpricajte prozore i vrata kako bi spriječili njihov ulazak.

3. Napravite svoj vlastiti prirodni sprej protiv insekata

Da biste napravili svoj vlastiti sprej protiv insekata treba vam jabučni ocat, ulje, papar i sapun za pranje suđa. S time špricajte svaki drugi dan oko prozora i vrata te ne zaboravite pošpricati nakon kiše.

4. Održavajte svoju kuću čistom 

Naporni kukci vole prljave prostore zato usisavajte barem jednom tjedno, očistite kutove i sakrivena mjesta kao, npr. ispod kreveta te ne zaboraviti maknuti sve paučine koje se nalaze u vašoj kući.

5. Nabavite mačku

Mačke su slatke, ali su i dobri predatori. Ako nabavite mačku nećete imati samo prijatelja koji će se maziti s vama, već i pomoćnika koji će skakati za svim kukcima koje vidi.

6. Koristite biljku roda kedar, odnosno kedrovinu oko kuće

Miris kedrovine odbija mnoge kukce, uključujući i paukove. Pomoću ulja cerovine možete napraviti sprej protiv paukova kojim možete špricati po kući.

7. Stavite kore citrusa oko kuće

Svježi citrusni miris je nešto što kukci mrze, a možete koristiti koru limuna, naranče i limete. Postavite ih na strateška mjesta, odnosno na mjesta kroz koja bi kukci mogli ući i nemojte zaboraviti zamijeniti kore svakih 48 sati.

8. Oko kuće strateški postavite kestene

Pauci mrze miris kestena stoga ih možete staviti svugdje gdje se inače zavlače kako se ne bi nastanili.

9. Koristite esencijalna ulja koja odbijaju insekte

Mnoga esencijalna ulja odbijaju kukce te ih možete koristiti, ali s obzirom da izazivaju iritaciju kože svakako ih razrijedite s vodom. Najjače ulje koje odbija kukce je eukaliptusovo ulje kojim možete pošpricati male vatice i postaviti ih oko kuće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.