Dok smo spavali: Srušio se bombarder iz II. svj. rata, sedmero mrtvih / FBI putem Facebook objava regrutira ruske špijune / Samovojska “oprao” Valverdea

   Srušio se bombarder iz Drugog svjetskog rata, sedmero mrtvih

Najmanje sedam osoba poginulo je danas u padu bombardera iz vremena Drugog svjetskog rata u blizini Međunarodnog aerodroma Bradley, sjeverno od Hartforda u američkoj državi Connecticut.

Avion B-17 s četiri motora i na mlazni pogon, u kojem je bilo 13 putnika, srušio se i zapalio prilikom neuspješnog pokušaja uzlijetanja, dok je pilot nastojao da ga ponovo prizemlji, prenosi AP.

Letjelica je u zraku bila nekoliko minuta, kada je pilot prijavio problem s dostizanjem visine“, stoji u službenoj obavijesti.

Pilot aviona se nekoliko minuta nakon polijetanja obratio osoblju kontrolnog tornja i zahtijevao brzo slijetanje, prenosi “Daily mail”.

Avion B-17 na aerodromu je ranije ovog tjedna izložila edukativna grupa Collings fondacija.

Samo nekoliko ovakvih aviona je u tehničkom stanju da ostvari let.

Avioni dugi 23 metra, s rasponom krila 32 metra, korišteni su u dnevnim bombardiranjima Njemačke tijekom Drugog svjetskog rata.

   FBI na Facebooku objavljuje oglase za ruske špijune

FBI na području grada Washingtona objavljuje oglase koji su izgleda osmišljeni kako bi se regrutirali ruski špijuni, piše CNN.

Pored špijuna oglasi se odnose i na one koji su upoznati s njihovim aktivnostima, prenosi Index.hr.

Novinari CNN-a primijetili su nekoliko oglasa s tim ciljem – na jednom se nalazi fotografija mlade diplomatkinje s obitelji. Pored nje je na ruskom jeziku napisano: “Za vašu budućnost, za budućnost vaše obitelji“. Drugi pokazuje sliku šahovske ploče s tekstom na ruskom: “Zar nije sada na tebi red da povučeš potez?”.

Oglasi vode na mrežnu stranicu ureda FBI-a u Washingtonu, na kojoj se na engleskom i ruskom jeziku nude detalji o protuobavještajnom timu i adresa terenskog ureda FBI-a.

Osobno nas posjetite“, piše na Facebook stranici.

Možemo samo komentirati da Rusija ima veliki broj službenika obavještajnih službi pozicioniranih u ruskim diplomatskim objektima širom svijeta. Oni su vrlo aktivni i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike“, rekao je za CNN Alan E. Kohler, FBI agent zadužen za protuobavještajni dio terenskog ureda u Washingtonu.

FBI se koristi raznim sredstvima kako bi prikupio informacije koje mogu pomoći zaštiti Sjedinjenih Država“, dodao je.

   Samovojska opleo po Valverdeu zbog Rakitića: Objasnio očite razloge zbog kojih Hrvat mora igrati u Barci

Barcelona u prvom dijelu nije izgledala dobro. Ivan Rakitić bio je na klupi, a vezni red je jako štekao. Osvrnuo se na takvu situaciju na terenu nogometni stručnjak Anton Samovojska koji ne može vjerovati da Rakitić ne može upasti u sastav Barcelone.

“Ovo nije Barcelona. Barem onakva kakvu ja poznajem. Ovo je totalna deorganizacija i kaos na terenu i apsolutno nema nikakve igre. Kad gledam tu igru, stalno mi se javlja pitanje zašto tu nema Rakitića jer je jedan od najvećih problema Barcelone igra veznog reda. Vezni red bi trebao nešto kreirati, nešto zaustaviti, ali i postići poneki pogodak, ali ja od toga ne vidim apsolutno ništa”, objasnio je Samovojska u HRT-ovoj emisiji u poluvremenu utakmice.

Samovojska je objasnio i statistiku koja ide u prilog hrvatskom reprezentativcu.

“Taj problem je viđen još prošle godine kad su te tri pozicije u veznom redu zauzimali Busquets, Sergi Roberto, Arthur, Rakitić, Alena i Vidal. Ta su šestorica igrača u prošloj sezoni zabili deset pogodaka, a Rakitić je od tih deset zabio pet. Busquets niti jedan, Arthur niti jedan i upravo je nevjerojatno da Rakitić ne može upasti u tu Barceloninu postavku jer je u posljednje dvije-tri godine bio najstandardniji igrač uz Messija”, zaključio je Samovojska.

(www.jabuka.tv)

 

 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.