Deset učenika više u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg

Deset učenika više u odnosu na prošlu školsku godinu upisano je u Prvu osnovnu školu Široki Brijeg.

Kako je za portal Jabuka.tv potvrdio ravnatelj ove škole Miroslav Hrkać, u školsku 2018./19. godinu upisano je 1.102 učenika, što je deset više u odnosu na prošlu školsku godinu, u kojoj je bilo 1.092 upisanih. Od tog broja, u prve razrede upisan je 121 učenik.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić ranije je za portal Jabuka.tv izjavila da je u Županiji Zapadnohercegovačkoj u prve razrede upisano 19 učenika više nego prošle školske godine.

U novoj školskoj godini nakon umirovljenja bivših djelatnika otvoreno je i sedam radnih mjesta na neodređeno, od čega tri nastavna te četiri nenastavna, kao i 16 radnih mjesta na određeno vrijeme, izjavio je za portal Jabuka.tv Miroslav Hrkać.

Povodom početka nove školske godine za sve učenike Prve i Druge osnovne škole u 9 sati služena je i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, koju je predmolio fra Dario Galić.

Podsjetimo, za sve prvašiće u Županiji Zapadnohercegovačkoj osigurani su besplatni udžbenici, za što je Vlada ŽZH osigurala 72.000 KM.

U Grudama tri škole prazne: “U ovoj se državi rad ne cijeni”

(www.jabuka.tv | Foto: Tomislav Ćavar)


130 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.