Deset puta više nelegalnih rent-a-car agencija od legalnih

U Republici Srpskoj je registrirano oko 50 agencija koje pružaju uslugu iznajmljivanja vozila, a u Ministarstvu trgovine i turizma RS- procjenjuju da ih je u sivoj zoni desetostruko više od legalnih.

Uvođenje u legalne tokove onih koji nelegalno iznajmljuju vozila i ne plaćaju porez je bila tema današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva trgovine i turizma i agencija koje pružaju uslugu iznajmljivanja vozila.

Mi smo Zakonom o turizmu i podzakonskim aktima definirali način rada pružatelja usluga iznajmljivanja automobila. Nije to samo plaćanje poreza, već i starost, odnosno tehnička ispravnost vozila. Odnosno, sigurnost i jamstvo onih koji plaćaju tu uslugu, objasnio je resorni ministar Denis Šulić.

Foto: Fena

Ističe da su svjesni postojanja nelojalne konkurencije među pružateljima usluga iznajmljivanja vozila zbog čega žele da se regulira ova oblast.

Vidjet ćemo zajedno s ovim ljudima koji rade legalno kako će inspekcija kontrolirati i one na crnom tržištu. Uglavnom znamo da se određeni ljudi pojave u proljetnjim i ljetnim mjesecima, odnosno u jeku turističke sezone koji pružaju ove usluge na nezakonit način, naveo je Šulić.

On je poručio da će Ministarstvo učini sve da se ispoštuje ”slovo zakona” i pravilnici koju su urađeni u suradnji s Gospodarskom komorom.

Sastanak je održan u Gospodarskoj komori RS-a.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.