Demokratska fronta: BiH građani su uvrijeđeni, Hrvatska treba promijeniti restriktivne mjere – Jabuka.tv

Demokratska fronta: BiH građani su uvrijeđeni, Hrvatska treba promijeniti restriktivne mjere

Iz Demokratske fronte (DF) komentirali odluku hrvatskih vlasti da državljani Bosne i Hercegovine koji nemaju hrvatsku putovnicu moraju imati negativan PCR test na koronavirus ili biti 14-dnevnoj izolaciji prilikom ulaska u ovu susjednu zemlju.

Pozvali su Hrvatsku da povuče, kako su naveli, ove restriktivne mjere. Ocijenili su da je riječ o štetnom postupanju Hrvatske.

Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Republiku Hrvatsku omogućava samo građanima Bosne i Hercegovine koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprečavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dvije države nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije, istaknuli su iz DF-a.

Poručili su da se brojni građani Bosne i Hercegovine koji nemaju hrvatsku putovnicu, a među njima su i Hrvati, osjećaju “duboko uvrijeđeni zbog ovakve odluke. Zato su pozvali hrvatske vlasti da povuku odluku.

Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa na koje se Vlada Republike Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku, priopćili su.

Smatraju da ako odluka ostane na snazi građanima Bosne i Hercegovine ljetovanje u Hrvatskoj neće biti prvi izbor u budućnosti.

(www.jabuka.tv) 


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.