David Dragičević odlazi iz geta: Ispraćaj ostataka poraz je demokracije i društva

Članovi grupe “Pravda za Davida“ najavili su okupljanje kako bi u četvrtak ispratili iz Banje Luke posmrtne ostatke Davida Dragičevića, koji su ekshumirani prije dva dana.

Ostaci su ekshumirani kako bi, na zahtjev obitelji, bili prevezeni i ponovno sahranjeni u Austriji.

Osim pratnje pogrebnog vozila s posmrtnim ostacima od Banje Luke do Gradiške, odnosno granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, organizirali su i prijevoz u austrijski grad Wiener Neustadt, gdje će ponovno biti ukopan.

Član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv kaže da je Davidov “odlazak” poraz demokracije i društva u kojem živimo. Najavljuje da će, i pored svega, nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubojstva ovoga 21-godišnjeg mladića.

Ekshumirano tijelo: David Dragičević suzama ispraćen iz Banje Luke

I dalje ćemo tražiti odgovor na pitanje – tko je ubio Davida i zašto se slučaj zataškava, rekao je Perduv.

Na Facebook stranici “Pravde za Davida” naveli su da “Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu“.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegova ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi“.

Iz Okružnoga javnog tužiteljstva Banja Luka ranije je priopćeno da postoji osnov sumnje da je banjolučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka, nakon fizičkoga sukoba s dvjema ili trima osobama, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Slučaj nije do kraja rasvijetljen.

Nobilo: Slučaj Dragičević je jedna od najvećih obmana u povijesti BiH

(Fena)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.