Facebookov najveći pad u povijesti

Facebook je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u povijesti, ali još uvijek ima problema.

Radi se o vjerojatno najvećem padu Facebooka u povijesti, javlja CNN.

Facebook je putem Twittera morao objašnjavati što se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Također, velikih problema još uvijek imaju Instagram, WhatsApp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su u srijedu oko 17:00 sati prema našem vremenu, prenosi Index.hr. Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli osvježavati naslovnicu ni objavljivati slike. No, jutros su s Instagrama javili kako su problemi uklonjeni.

Također, naslovnica Facebookovog Messengera nije se željela učitati, a mnogi su prijavili probleme i s WhatsAppom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

I dalje širom svijeta problemi s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom

Problem je globalan. DownDetector mape pokazuju da ljudi diljem cijeloga svijeta imaju velikih problema.

Posljednji put je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, 2008. godine. No, tada je imao oko 150 milijuna korisnika, za razliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Podsjetimo, Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio – New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.