Nobilo: Slučaj Dragičević je jedna od najvećih obmana u povijesti BiH

Odvjetnik Anto Nobilo bio je dio odvjetničkog tima vezanog za slučaj ubijenog Davida Dragičevića u Banjoj Luci. Uskoro će se navršiti godina dana od kad je umro David Dragičević, a za njegovu smrt još nitko nije odgovarao.

Cijeli su slučaj pratili veliki prosvjedi, a stvari su kulminirale krajem prošle godine kad je Davidov otac Davor Dragičević pobjegao iz zemlje.

Nobilo je u međuvremenu napustio odvjetnički tim, a sad je za Face TV-u komentirao cijeli slučaj.

Čujte, meni se jednostavno ne da komentirati Dragičevića. Dragičević ni za jednu svoju tvrdnju nikad nije dao dokaz, ali je sve palo na plodno tlo. Kako je bilo, Duško Tomić, odvjetnik iz Sarajeva, nazvao me prošlog ljeta i zamolio da pomognem jednom konobaru, ocu jer su mu ubili sina, policija, i da zataškavaju ubojstvo. Prve reakcije su bile pozitivne, imali su pravo prosvjeda. Nisu mi rekli tko zataškava, država, policija. Ali to se pretvorilo u politički pokret koji je trebao tresti Milorada Dodika i Republiku Srpsku. I to nije veliki problem, ali dogodio se fake news. Oni su sa lažnim tvrdnjama mobilizirali narodne mase, rekao je Nobilo, prenosi Avaz.

Najveća obmana u povijesti BiH

Neću u detalje, morao bih otkrivati postupak. Sad će biti godinu dana, uzmite što je sve Dragičević govorio, koga je sve optužio, to su na desetke ljudi, govorio je Nobilo rekavši da su to sve fake news.

Nobilo je naglasio za sebe da je stranac u BiH i da on ne želi voditi ove bitke.

Reakcija na Nobilovu izjavu o obmani Dragičevića: “Degradira časnu odvjetničku profesiju”

Kad s lažnim tvrdnjama mobiliziraš narod zbog političkih ciljeva, a gdje ti je istraga samo alat, ja sam se povukao. To nije moj rat. Ja sam stranac u BiH, ne bavim se politikom, a ne želim biti negdje gdje se lažne informacije plasiraju. Nažalost, vi novinari nikad niste provjerili ni jednu njegovu tvrdnju. Kažete meni da opstruiram istragu, nikad ga niste pitali na temelju čega to tvrdi. Što sam ja napravio, tužitelj nam je dao cijeli spis. Sugerirali smo što treba napraviti, ali mi ne vodimo istragu, nemamo te ovlasti. Ja nisam mogao opstruirati istragu kad je ne vodim, govorio je Nobilo u emisiji Vjestnik.

Nobilo je istaknuo kako je slučaj Dragičević jedna od najvećih obmana.

Stavite sve njegove tvrdnje na papir, postat će vam jasno. To je plodno tlo, dio naroda u RS-u ne vjeruje svojoj državi, policiji. U Federaciji ne vjeruju Dodiku. Mene postupak više ne zanima, ali slučaj Dragičević bit će jedna od najvećih obmana u povijesti BiH, rekao je Nobilo.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.