Dan Grada: Proslavljena 1131. obljetnica prvog spominjanja Livna

Cijelim nizom kulturnih, gospodarskih i sportskih zbivanja proslavljena je 1131. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu.

Riječ je o Povelji kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine. Taj datum se, kao simbol milenijske povijesti, obilježava kao Dan grada, a kontinuitet življenja na ovom prostoru može se pratiti do unatrag 4.000 godina.

Dan je to kada se na svečanoj sjednici rezimira ono što je urađeno u prethodnoj godini i što bi trebalo uraditi kako bi Livno bilo grad boljeg življenja.

Konsenzus postoji, posebno o onim točkama i pitanjima koji su od zajedničkog interesa. Istaknuo bih posljednju sjednicu kad je donesena odluka o sufinanciranju prve nekretnine za mlade obitelji i samohrane roditelje, tako da mislim ako imamo zajednički cilj, možemo ga skupa i ostvariti, kazao je dopredsjednik Gradskog vijeća Livna Ivan Periša.

Gradonačelnik Darko Čondrić (HDZ BiH) istaknuo je kako Grad radi ono što može: Donijeli smo nekakve odluke i potpore gospodarstvenicima, poduzetnicima, investitorima i vidjeli ste da to već daje rezultata.

Imamo nekoliko novih firmi registriranih u našem gradu, što će vjerojatno omogućiti novo upošljavanje, nekakav bolji standard za mlade ljude da ostaju ovdje, da žive i rade u našem gradu.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uvjerena je da se će i u narednom periodu nastaviti sa novim planovima, vizijama i da će biti više zajedničkih inicijativa. Dodala je i kako će Livno imati, kao i do sada, imati potporu viših razina vlasti, javila je Federalna.

Svečano obilježen Dan branitelja Livna i otvoren braniteljski kamp na Borovoj glavi

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.