Radovi u tijeku: Područna škola u Pologu dobit će modernu dvoranu

U emisiji ‘Dobar dan Mostar’ o izgradnji sportske dvorane u Područnoj školi Polog govori pomoćnik ravnatelja Treće osnovne škole Pavle Milić.

Gradnja dvorane počela je prije 3-4 godine. Ideja je postojala odavno, ali nije bilo pogodno vrijeme. Moram napomenuti da je suradnja s lokalnom zajednicom uvijek bila na vrhunskoj razini.

Radovi napreduju predviđenim intezitetom, dvorana je dosta velika, treba dosta sredstava, kazao je Milić.

U financiranju izgradnje sudjeluju Grad Mostar, Vlada HNŽ-a i Vlada RH.

Što se tiče Vlade Republike Hrvatske, Milić je kazao kako su oni izuzetno zadovoljni intezitetom, jer kako kaže “to je jedan od projekata gdje nisu pare otišle uzalud, jer je bilo slučajeva kada obiđu pa nema ništa.”

Područna škola u Pologu postoji već nepunih stotinjak godina, a izgradnjom dvorane dobit će moderan objekt za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

 • Lijepo je vidjeti da ima pozitivni stvari ne gledajuci dali je to u mom mjestu.ali cu vam prvom prilikom poslati sliku diplome moga djeda iz 1913 godine na kojoj pise dječačka osnovna škola kočerin a kopiju te iste posjeduje i škola u kočerinu koju sam im ustupio .ali je žalosno da još nemamo ni d od dvorane.sramota.ne smatram to sramotom samo naših političara nego sviju nas roditelja čija su djeca pohađala ili će pohađati tu školu .narode pokreni se novca ima samo ga treba kad vec nemoze normalno pod pritiskom traziti od opcine zupanije federacije drzave ,shvatimo da je to naš novac i da mi trebamo u njemu uzivati a ne da nam političari stalno i uporno pričaju priče kako će oni nama nešto napraviti .političari su tu samo da odrede neke prioritete jer normalno je da se nemoze sve napraviti odjednom

  • Škola je u Pologu, a ne u Dobriču!
   Doduše, u onom dijelu Pologa (Arine) koji spada pod Široki Brijeg pa se zato često misli da je taj dio Dobrič koji je naselje u sklopu Grada Širo Brijega!
   Dakle, veći dio Pologa spada pod Mostar, a manji dio (Arine) gdje je i škola pod Široki Brijeg
   Toliko

   • U onom djelu pologa Arine pripada Širokom,…ne kontam kako polog iz drugog grada i županije ima svoje naselje koje pripada drugom selu,gradi i županiji a kažete to jenaše naselje

    • Zašto ne bi moglo biti tako nije Polog jedini, malo sjevernije imaš isti primjer u selu Ladina koja je, također, administrativno podjeljena između Crnča (ŠB) i Goranaca (MO), a župna granica, iako ne precizno, približno određena kao i administrativna.

 • Ako vam ostane materijala, de molim vas ostavite ga nama sa Širokog da počepimo rupe na našoj gimnaziji da štakori na ulaze u našu dvoranu..hvala

  • Škola je katastarski u Širokom Brijegu ali je škola pod Mostarom. Možda još metar, dva iza ograde škole je ŠB a iza toga prema dole je Mo.
   Polog je Mostar a Dobrič Široki Brijeg. Ono Novo naselje gdje je prodavnica uz cestu, malo stvara zbrku, škola i novo naselje je katastarski Široki Brijeg.
   Nebitno.
   Lijepa vijest za školu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.