Cvitanović: HDZ 1990 će imati od tri do pet načelničkih mjesta u FBiH | Jabuka.tv

Cvitanović: HDZ 1990 će imati od tri do pet načelničkih mjesta u FBiH

Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) u ponedjeljak je među više drugih političkih stranaka predala Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH kandidatske liste za predstojeće ovogodišnje lokalne izbore u BiH.

Predsjednik te stranke Ilija Cvitanović izjavio je nakon toga novinarima da će HDZ 1990 u 58 bh. općina imati kandidate za gradska i općinska vijeća, a za načelničke pozicije osam kandidata samostalno i sedam udruženo s drugim strankama hrvatskog predznaka.

Ta stranka očekuje prvenstveno da će izborni rezultati općenito biti korektni, a da njen rezultat neće biti manji od onog iz 2016. godine, štoviše.

HDZ 1990 očekuje da će ovog puta imati od tri do pet izabranih načelnika u Federaciji BiH, dodao je Cvitanović uz napomenu da je stranka ponudila perspektivne i mlađe kadrove.

Ambicija je da načelnici iz njenih redova budu izabrani u Prozor Rami, Livnu, Tomislavgradu i Neumu, a ozbiljne pretenzije su vezane i za Čitluk te Ljubuški.

(Fena)


31 komentar

 • Bit će kako bude. Ako su svojim dosadašnjim radom opravdali povjerenje među biračima ne vidim razloga zašto ne bi uzeli naredni mandat. U protivnom nek novi uzmu mandat i nek se dokazuju.

  • Antonija? Deni? Onaj što je bio kandidat zadnji put 🤣🤣🤣😅😅 Vjerojatno hoće nadmašiti rezultat HRS s jednog na čak 2 mandata u vijeću . Hahahahhaha, majko mila . S kime se sve hvalite

 • A di se to prijavljuje za načelnika možda bi ja dobio 2 glasa ako me ne zajebe rodbina he he 🤩🇭🇷😛😀😀😇🎂🐴🐴🐴🐴🍼🐴🐴🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🍼🍼🐎🐎🐎🐎🐎

  • Treba svake izborne godine izglasati drugu ekipu. Ako nisu valjali u svom mandatu – mrš, ajmo drugi. Pa će nekom doć iz guzice u glavu da trebaju nešto počet radit ako žele još koji mandat. Ja iskreno ne mogu razumjeti ljude koji 30 godina skoro glasaju za istu vladu, a BiH se nalazi na listi 20 najsiromašnijih država. Toliko o njihovom uspjehu.

 • Treba svake izborne godine izglasati drugu ekipu. Ako nisu valjali u svom mandatu – mrš, ajmo drugi. Pa će nekom doć iz guzice u glavu da trebaju nešto počet radit ako žele još koji mandat. Ja iskreno ne mogu razumjeti ljude koji 30 godina skoro glasaju za istu vladu, a BiH se nalazi na listi 20 najsiromašnijih država. Toliko o njihovom uspjehu.

  • A šta možeš u jednom mandatu?
   A gospodarstvo ne ovisi o politici baš toliko . Pogledaj privatne firme koje su drže ekonomiju normalnih država, nijedna nije državna . Nama fali izvoznika a to ovisi o znanju i kapitalu kojega nemamo toliko .

 • Svi imaju nesto za reci i dodati a nitko se ne zeli aktivirati pa barem POKUSATI nesto promjeniti a ovi sto se ohrabre su nitko i nista , samo ovi ratnici za tipkovnicom su bogovi jel tako?
  Svaka cast svakome mladome covjeku ,pogotovo zenskim kandidatima sa bilo cije liste koje ise usude stati imenom i prezimenom iza svog izbornog rezultata a vi i dalje tipkajte i cekajte da vam za vas netko drugi nesto promjeni da vi mozete uzivati i vrijedjati iz fotelje

  • Ma evo i da se kandidujem i da pobjedom,kako naprjed,jedino diktaturom ma sve je skoro potkupljeni i korumpirano pa pogledajte samo razora među Braniteljima pojedinci Pukovnici a sirotinja Dnevničari.Kupnja ratni mirovina što reći????????

 • Prodana dusa i ova stranka je davno potrosena,pa onaj Deni Coric bio kandidat za gradonacelnika Sirokog prosle izbore,nitko valjao nije vec Pepi a sad ga ugleda na listi devedesetke.
  Ne nije on intersdzija on je pravi katolik..hhahhahhaah
  Pa ovaj se mazlum prodo jer mu je Cova obecao ministarsko mjesto hahahah hoces Iija ali kad ja budem kapetan NA BELA LAĐA …

Komentiraj: