Crveni križ ŽZH dobio odgovor iz Hrvatskog Crvenog križa: Trebamo biti strpljivi

Hrvatski Crveni križ (HCK) zahvalio je, u svom odgovoru, na ponuđenoj pomoći u vidu prehrambenih, higijenskih i drugih potrepština.

Ističu kako u ovom trenutku imaju sve što je potrebno kako bi pomogli stradalom stanovništvu, te da ne mogu apsorbirati svu ponuđenu pomoć.

Pomoć Banovini još dugo će biti potrebna, zbog čega trebamo biti strpljivi, napisao je u svom odgovoru Crvenom križu ŽZH, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

U ovom trenutku, svi možemo najviše pomoći pozivom na humanitarni broj Crvenog križa FBiH 17023 i donirati 2 KM, te omogućiti Hrvatskom Crvenom križu da nabavi ono što je zaista potrebno. Zahvaljujemo građanima iz cijele BiH na čak 32.842 poziva u manje od 24 sata.

Također, svoje novčane priloge možete uplatiti na donatorski račun Društva Crvenog križa BiH: 1401-0100-2588-6326 (Sberbank BH d.d. Sarajevo) s naznakom “Za stradalo stanovništvo uslijed potresa u Hrvatskoj”.

Hercegovina se digla na noge za potresom pogođenu Hrvatsku

Ponovno apeliramo na sve građane koji žele solidarno pomoći u prehrambenim i higijenskim potrepštinama ugroženom stanovništvu Hrvatske, da se suzdrže od samoinicijativnog prikupljanja pomoći i budu strpljivi jer “pomoć Banovini još dugo će biti potrebna.” O eventualnim promjenama stanja na terenu, Crveni križ će javnost pravovremeno obavijestiti.

Zahvaljujemo se građanima, udrugama, prijevoznicima, gospodarstvenicima, vlastima i svima onima koji su pružili ruku pomoći i podrške Crvenom križu u skrbi za stradalo stanovništvo Hrvatske.

Volonteri i osoblje Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke i dalje su u pripravnosti i spremni su reagirati ukoliko pomoć zatraži Hrvatski Crveni križ, priopćeno je.

U Hrvatsku se zbog dovoženja humanitarne pomoći može ući i bez PCR testa

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Na stranici Vlada HR imate racun za donaciju, to je najsigurnije da se ljudima obnovi ili izgradi dom da mogu pocet normalno zivit , hrana i ove potrbstina ce biti, nece nitko umrijet od gladi.

  • Na stranici Vlada HR imate racun za donaciju, to je najsigurnije da se ljudima obnovi ili izgradi dom da mogu pocet normalno zivit , hrana i ove potrbstina ce biti, nece nitko umrijet od gladi.

  • Trebaju staticari procijenit sta je za popravak ili rusenje, i sto prije pocet ljudima sagradit kuce, ajmo majstori graditeljstva krenite u obnovu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.