Crnadak pisao UEFA-i zbog ratne zastave BiH: “Ispravite nepravdu”

Povodom fotografija koje su se pojavile u medijima, a na kojima se jasno vidi da se na pobjedničkom peharu UEFA Lige Europe nalazi ratna zastava BiH, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio je pismo predsjedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu.

Crnadak je naglasio da je dužan reagirati nakon što je u medijima vidio fotografiju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojem se nalazi ratna zastava BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

To je zastava koja simbolizira samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH. U BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, a zastava na postolju pehara je ratna zastava, korištena tijekom građanskog rata u BiH, od 1992. do 1995. godine, priopćio je ministar.

Ističe da je Daytonski mirovni sporazum iz studenog 1995. donio mir, a BiH je službenu zastavu dobila 1998. godine, te da u BiH svi narodi koje žive vole nogomet , ali da ratna zastava sa pehara vrijeđa mnoge.

Nadam se da je u pitanju nenamjerna greška, pa Vas molim da prije finalne utakmice UEFA Lige Europe 29. svibnja ispravite nepravdu i u postolje pehara utisnete službenu zastavu BiH, jer ova koja se sad nalazi na trofeju to nije, zaključio je Crnadak. Ministarstvo vanjskih poslova BiH o pismu u vezi sa ovim slučajem informisalo je i članove Predsjedništva BiH.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.