Čovjek s križem glasnim aplauzom dočekan na Markovu trgu, ušao u zgradu Vlade

11:40 – Ova je akcija hvalevrijedna, drago mi je što se jedan muškarac sa zdravom djecom zauzeo za one potrebite – rekla nam je Suzana Rešetar iz udruge obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, Sjena. Njezin je sin Ivano, koji boluje od autizma, hodao Radićevom s Pavlićem i vikao: – Uspjeli smo!.
Novinar je razgovarao je sa Sašinim sinom Mateom i sestrom Sandrom. Kažu da su ponosni na njegov pothvat i akciju.

Plakali smo kada smo ga vidjeli na Trgu bana Jelačića, izjavili su za Jutarnji.
Dodaju kako im je krivo što se okupio tako mali broj ljudi.

11:05 – Čovjek s križem stigao je na Markov trg.

Nakon što je stigao pred Vladu, Markovim trgom prolomio se pljesak okupljenih.

Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno, kazao je pred Vladom.

Tu na Trgu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život, kazao je.

Sašu Pavlića i majke s djecom osiguranje je pustilo u zgradu Vlade.

10:47 -Saša Pavlić koji prosvjeduje zbog kupovine skupih borbenih aviona, a istovremeno se nema novca za liječenje djece koja trebaju skupe lijekove, stigao je u Zagreb.

Pavlića su na Trgu bana Jelačića dočekale majke s bolesnom djecom i porukom Vladi da osnuje fond za djecu iz proračuna. Potom su se svi zajedno sa križem krenuli prema Markovom trgu, piše Jutarnji.

Želim predati taj križ Vladi da ih podsjeća prilikom donošenja odluka o djeci, kazao je Pavlić na putu za Markov trg.

Prije toga malo se odmorio u motelu Zagreb kod Savskog mosta, a na putu prema Markovu trgu, u Savskoj ulici pridružila mu se i jedna majka s teško bolesnim djetetom te kasnije još nekoliko obitelji.

S Pavlićem su u Zagreb stigli Marin Miočić Stošić, Toni Bedalov i Danijel Jovanović.

Stošić se u akciju uključio kod mjesta Dokmanovići u Gorskom Kotaru.Naime, vidio je njegove tvitove i odlučio mu pomoći.

On i supruga su mu donijeli kavu i Maraschino, ali kad je vidio kako mu je netekao gležanj, odlučio je pomoći nositi mu križŠteta bi bila da akcija propadne zbog jednog gležnja, rekao je Stošić.

Ostala dvojica Pavliću su se pridružila jučer. Svi su jako zadovoljni što su uspjeli izgurati akciju do kraja.

Bez sedam pomoćnika, sedam anđela, akcija se ne bi završila, rekao je umorni, ali zadovoljni Pavlić.

(www.jabuka.tv) 3 komentara

  • Kazu nema para za djecu ili u slobodnom prijevodu -odje..te!
    I da znate ovo je tek pocetak!
    Sram bilo sve do jednoga!

  • A, sada nek produži do Bijele kuće i protestira što smo bacili 1.345.6789.000 tona bombi po svijetu,
    a ljudi po svijetu umiru od gladi…. dakle ima se za bombe, a nema za hranu ….

  • Deseci tisuca na prosvjedu protiv nekakve Istanbulske, od kojih 95 posto je nije ni procitalo niti je razumije, ali na prosvjedu za bolesnu djecu ni 100. Eto, to su Hrvati, najveci licemjerni gadovi i lazni Katolici u svijetu, fuj, gadljivo… Samo strogo materijalno gledaju svoju korist, sve nekakve kvazi-udruge, ”zastite identiteta”, ”vjere”, ”obitelji”, fuj fuj FUJ! A ni bolesnu djecu podrzati ne mogu i njihova prava. Premijer kojeg su sami birali daje 3 milijarde kuna za 30 godina stare avione, ali naravno da nema para za lijecenje djece. Sramite se rvatine katolici, samo se sutra busajte kako ste veliki rvati, veliki vjernici, veliki domoljubi, mi smo jedan od najgorih naroda u svijetu ubjedljivo! Samo africke i bliskoistocne vukojebine mogu konkurirati ovom narodu koliko je jadan, licemjeran, materijalan, ohol i beskicmen!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.