Potvrđena optužnica: U Ljubuškom ukrali 3.500 KM sa AK-45 puškom

Županijski sud u Širokom Brijegu u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv Z.S. (35), I.R. (30) i T.Ć. (36) zbog kaznenih djela razbojništva i nedopuštenog držanja oružja.

U optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu predloženo je produljenje pritvora za svu trojicu optuženika, o čemu će sud na sutrašnjem ročištu odlučivati, potrvdio je za portal Jabuka.tv, Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Optuženici Z.S., I.R. i T.Ć. terete se da su se dana 22. rujna 2017. godine dogovorili da će izvršiti razbojništvo u automat klubu „M…“ u Ljubuškom. U cilju realizacije dogovora T.Ć- je za Z.S. i I.R. osigurao potkapu crne boje tzv. „fantomku“ i rukavice kako bi se isti maskirali, te im dao dio novca za kupnju goriva za vozilo. Toga dana oko 20,00 sati Z.S. i I.R. vozilom marke Mercedes dovezli su se ispred automat kluba „M…“, nakon čega su izašli iz vozila i maskirani ušli u navedeni klub.

Držeći automatsku puškom AK-47 uperenu u djelatnicu automat kluba, I.R. je uzviknuo „ovo je pljačka, daj pare, pucat ću“, nakon čega je i ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice koja se nalazila zaključana u kabini. U strahu za svoj život otključala je vrata kabine odakle je Z.S., najprije iz jedne, a zatim iz druge kabine uzeo novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od oko 3.500 KM. Dio otuđenog novca su potrošili, dok su drugi dio novca donijeli u obiteljsku kuću T.Ć., kao i maskirne predmete koji su pronađeni prilikom pretresa obiteljskih kuća optuženika.

Pored toga Z.S. se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, ponajprije vojnu automatsku pušku AK-47 koja je korištena prilikom razbojništva, kao i određenu količinu streljiva.

U daljnjem tijeku postupka u javnost će se iznositi pravovremene i točne informacije, uz poštovanje pretpostavke nevinosti optuženika do pravomoćnog okončanja postupka.

(www.jabuka.tv)