Čović u Mostaru ugostio najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović upriličio je u srijedu, u svom uredu u Mostaru, susret sa sudionicama 4. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, priopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Riječ je o reviji koja se održava u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” i Hrvatske matice iseljenika.

Pored hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, pokrovitelji revije su Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad.

Ciljevi revije su susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Finalna večer izbora održat će se 1. srpnja, u Tomislavgradu, u 19 sati, kada te će sudjelovati 27 djevojaka iz 21 zemlje, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nitko se ne usudi komentirati, a ako netko nešto i kaže onda se uredništvo poratala ponaša poput zaštitnika lika i djela druga tite vaktile. Otkuda im samo ovoliki snishodljivi odnos prema valstodršcima u njihovom faraonskom odnosu prema bitku zvanom narod? Pa niti jedna dinastija nije zavladala narodom, već je narod uvijek pobjeđivao, pa će i ovaj put iskorijeniti dinastiju druga Gage i njegove poslušne slijednike i sljedbenike, pa zvali se oni i jabuka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.