Čović u Australiji: Udaljenost ne smije biti prepreka razvoju odnosa

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, koji boravi u radnoj posjeti Australiji, istakao je da udaljenost ne smije biti prepreka razvoju odnosa dviju zemalja, ali i razvoju odnosa s bosanskohercegovačkim građanima koji su poveznica u izgradnji još boljih veza BiH i Australije.

Predsjedatelj Čović se okviru posjete susreo s predstavnicima hrvatske zajednice u Kanberi, koji su ga informirali o općem stanju u hrvatskoj zajednici u Australiji.

Izrazili su zahvalnost Čoviću na posjeti i interesiranje, jer je nakon više od deset godina član Predsjedništva BiH ponovno posjetio Australiju.

Također, predsjedatelj Predsjedništva BiH se susreo i s članicama bh. ženskog hora “Modra rijeka”, koji više od 20 godina djeluje u Australiji. Članice hora su većinom izbjeglice koje su u Australiju došle iz BiH, ali i ostalih zemalja bivše Jugoslavije.

U razgovoru s Čovićem istakle su kako ovakav vid kulturne promocije predstavlja priliku da daleko od domovine pokažu i dočaraju svu ljepotu kulturnog blaga koje predstavlja sevdalinka i horska glazba zemlje njihovog porijekla.

Veleposlanstvo BiH u Australiji organizirala je prijem u čast predsjedatelja Predsjedništva BiH, kojem je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, ali i bh. građana.

Prije početka prijema, Čović je u vrtu Veleposlanstva BiH posadio drvo, kao znak prijateljstva žitelja BiH i Australije. Na prijemu je imao priliku razmijeniti mišljenja s brojnim žiteljima Australije bh. porijekla te se informirati o djelovanju nekoliko bh. udruženja.

Također, susreo se i s vjerskim liderima iz BiH koji djeluju u Australiji, muftijom Islamske zajednice BiH u Australiji Jasminom ef. Bekrićem, fra Miroslavom Jelićem iz Hrvatskog katoličkog centra u Kanberi te sveštenikom iz Srpske pravoslavne crkve “Sv. Sava”, Goranom Čečezom. Razgovarali su o djelovanju vjerskih zajednica u Australiji. Istaknuta je izuzetna važnost duhovne skrbi i njegovanja vjerskih običaja sve tri konfesije, kako bi se i na ovaj način konstantno osnaživala povezanost s maticom.

Na kraju susreta, predsjedatelj Predsjedništva BiH poželio je vjerskim liderima uspjeh u nastavku njihovog pastoralnog djelovanja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Hajde dragane ne seri,to je najobičniji turizam na naš račun. Molim te reci samo jedan svoj uspješni projekat. Ti si čovjek šupljak i samo mlatiš praznu slamu.
    Da BIG da da te klokan opizdi u glavu,možda nadođeš.

  • Tko će propustiti priliku,besplatno vidjeti Australiju.Čović radi što i ostali političari,pogotovo kad mandat dođe kraju,onda krenu u”sumanuti”obilazak svih*prijateljskih,neprijateljskih i raznih top destinacija.To je *tobože*dobro za HRVATSKI NAPAĆENI NAROD. “*ili sad ili nikad*

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.