Čović pozvao na zajedništvo hrvatskog naroda

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović pozvao je u utorak iz Viteza na zajedništvo hrvatskog naroda, odgovarajući na novinarske upite i izjavu  Zorana Milanovića, koji je njega i Hrvatski narodni sabor pozvao da se izjasne slažu li se s njegovom politikom i idejom da Hrvatska Finskoj i Švedskoj uvjetuje pristup NATO-u izmjenama Izbornog zakona u BiH.

Čuo sam izjavu predsjednika RH i cijenim ono što on radi u posljednje vrijeme. Nezgodno je medijski raspravljati oko ideja, elemenata kako zaštititi poziciju hrvatskog naroda. Drago mi je da je on pokazao poseban interes za poziciju hrvatskog naroda u BiH, time snažno mobilizirao i građanstvo u RH, pa i predstavnike Hrvata u BiH.

Ono što dodatno očekujem od svega jest da sve inicijative koje idu, pa i ove diplomatske kad je u pitanju Finska i Švedska, moraju biti usuglašene unutar hrvatske vanjske politike, tada imaju šansu za uspjeh i siguran sam da je najvažnije danas očuvati zajedništvo unutar hrvatskog naroda u BiH. Ali, bilo bi još vrijednije kad bi se taj element zajedništva, odnosa prema BiH i Hrvatima u BiH, vidio kroz sve institucije RH i snažno pozivam na takvo što, rekao je Čović.

Dodao je kako je u redovitoj komunikaciji i s predsjednikom i s premijerom Hrvatske.

Redovito smo u komunikaciji s Milanovićem, preko vikenda me kontaktirao pa smo i o ovome pričali, kao i s predsjednikom Vlade RH i HDZ-a. I ja sam predsjednik HDZ-a, ta komunikacija postoji i s njim sam razgovarao na ovu temu. Jasno mi je kazano da moramo dati puni doprinos da se na bilo koji način ne podijelimo oko pitanja kao što su – hoće li netko sutra ući u neku asocijaciju, bilo ona sigurnosna ili je u pitanju neki drugi aspekt. Jednostavno, očuvati naše zajedništvo i ne smije nas nijedna tema podijeliti, ustvrdio je Čović.

Milanović: Očekujem jasan stav predstavnika u BiH

Drži kako ova tema nije za podjelu unutar glasačkog tijela BiH, unutar političke scene zemlje.

Mi smo se potrudili da HNS zajedno izađe na ove izbore, dogovorili smo da zajedno nastupamo i oko člana Predsjedništva BiH, kad već nemamo promjenu izbornog zakona te tako pokušamo zaštititi poziciju zajedno nastupajući u RS-u i na puno drugih razina, ocijenio je prvi čovjek HDZ-a i HNS-a BiH.

Očuvati jedinstvo hrvatskog naroda, kaže, mora biti cilj svima.

Zahvala svima koji nam pomažu, ali najviše će nam pomoći ako njihovim zajedništvom djeluju ka nama, da nas još jače vežu za ono što je naš cilj – očuvati jedinstvo hrvatskog naroda. Time ćemo s predstavnicima te predsjednikom RH i predsjednikom hrvatske vlade, osigurati jednakopravnost, pa u konačnici doći i do legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda u BiH, kazao je on za kraj, prenosi Fena.

Čović je inače u Vitezu nazočio sjednici Predsjedništva HDZ-a Županije Središnja Bosna.

Milanoviću stižu odgovori čelnika hrvatskih stranaka u BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell)

27 komentara

 • I kad zapošljavaš u elektro eronet ministarstva bez natječaja i tada pozivaš na
  .zajedništvo i tada daaaaa
  Ko nema od čega za život , komu nitko nije na državnim jaslam jesi li upita đava te odnijo..

 • Evo ga, Legitimni odgovara po običaju jadno i glasno. Zakokulji , zamotuljke i nista ne reci. Pokušaj plivati jos bar 4 god da nas sveden u ravan do kraja. Sto ocekivati od ovakvih suncokreta.

 • Ovakvi prevrtači više ne trebaju Hrvatskom narodu muslimani nam se smiju idemo u partiju pokera sa obilježenim kartama pa gukni Deagane reci DA ILI NE tvoje vrijeme je prošlo već po odavno a sada pogotovo

 • Golemo.
  O zajedništvu hrvatskog naroda priča onaj koji ga razjedinio i rastjerao.
  Gotovo je. I oni najnaivniji skužili su u čem je kvaka.Sigurne glasove imat će te od uhljeba. Možda vam po koji glas da i kakav glasač kojem je skrb ukinuta ako nasjedne na parolu da su ovo povijesni izbori za nas.

 • Ne postoji mađioničar da ovako pravi cirkus svome narodu, svojoj publici.. umjetnik sa svim odličjima HVO, zahvalnicama, plaketama, doktoratima, obiteljskim grbom, sa moci u upravljačkim strukturama drzavnih poduzeca a dobrim djelom i privatnih. Jednostavno sve je poklopio, skoro sve su pokrali i cisti pred zakonom i crkvenim poglavarima kojo im asistiraju i služe u prevari naroda. 6 dana u tjednu lazi, krši, muljaj. Nedeljom u Crkvu prvi redovi i sve oprošteno. Kapa do poda. Pravi mađioničar…,

 • samo farsa oni su to smislili i kako on kaže tako je a klimoglavci potvrdjuju kao da su svi u tome ovo je kartel država tri amigosa i oni se dogovaraju tko šta di samo da je njima i njihovim ljigavcim dobro

 • Nema jedinstva kada zaposljavas podobne u Eronetu,Elektroprivredi,ministarstvima, najveći grobaru Hrvatskog naroda,najveci progonitelju i raseljavatelju hr.naroda uništavac svih
  poduzeća u Mostaru,čovjek bez morala i ljudskosti, nadam se da će te kazna stići kad tad za učinjena djela svom narodu.

 • A to je baška, za velike hrvati ne, koji su uglavnom kupili škole namjenski za raspisane konkurse i bivši Jugosi a sad gorljivi adezejci i tupi do bola..

 • Yugoslaven bio i ostao,napokon se karte otkrile do kraja,i službeno nas prodao,šutnja je sve rekla,narod je ko stado ovaca,ne reagira,umjesto da izdajnik završi kao što izdajnici završavaju od davnih vremena.

 • Kurva o poštenju,Čović o zajedništvu,otrcan mu više predizborni slogan.Druže Dragane,većinu BiH Hrvata ste raselili o kakvom ti zajedništvu govoriš đubre UDBAŠKO.

 • Kurva uvijek priča o poštenju,slatkorječiva,laže krade ,eto tako ,ne nasjedaj narode izgubiti ćeš dušu,a kraj ovog prljavog svita je blizu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.