Milanoviću stižu odgovori čelnika hrvatskih stranaka u BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak hrvatske stranke u BiH da mu kažu ima li smisla ovo što radi oko blokiranja Finske i Švedske u NATO dok se ne donese novi Izborni zakon u BiH.

Ja bih htio čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH – vide li oni u ovome što ja guram smisla, interesa, koristi, vide li mogućnost da se nešto postigne, rekao Milanović. Ja im kažem: ‘apsolutno’. Možete biti sigurni da će nas odmah početi tretirati kao normalnu državu.

Što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe. Želim čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH vide li oni u ovome što ja radim nešto korisno ili da ja prestanem. Trebam taj odgovor odmah da bih ja nešto poduzimao ako oni i Čović jasno kažu da se s ovim nešto može postići, rekao je Milanović.

Podržavam politiku predsjednika Milanovića i pozivam institucije Republike Hrvatske da pomognu u rješenju hrvatskog pitanja u BiH i da poduzmu sve potrebne korake, koliko god oni teški bili. Ovo je povijesni trenutak i treba ga iskoristiti, rekao je za Bild.ba predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Sličnog je stava i predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić koji se oglasio na Facebooku.

Pitali ste Predsjedniče pa da Vam odgovorim. Da, u ovome što Vi radite vidimo smisla, interesa koristi, i da, Predsjedniče, nastavite. Ne Predsjedniče, molim Vas nemojte i Vi odustati od nas kao što su svi drugi odustali iz ovih ili onih razloga. Naravno, ovo ne govorim u ime hrvatskoga naroda u BiH nego u ime HSS-a i svoje osobno, napisao je Karamatić.

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH Slaven Raguž kaže kako je Zoran Milanović više u posljednjih 15 dana uradio za internacionalizaciju hrvatskog pitanja u BiH nego HDZ u posljednjih 20 godina.

Milanović: Očekujem jasan stav predstavnika u BiH

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Čuj opet povijesni trenutak moj Cvitanoviću.
    Za nas bi sve bio povijesni trenutak da od stupite svi koji ste nas doveli u ovaj položaj.

  • Milanović.se.sasto sa.vinkom puijićem u Zagrebu puijić pružiomu ruku milanoviću milanović.zatvara fešlus na pantalonama ko fol zaboravio.posije pišanja.jebeš takvog lidera tojetaj.glupi.primitivizam.mogućeje daje milanče.narkoman

  • Nakon ovakvog Zokijevog pitanja ipak malo postajem sumnjicav jer unutarhrvatske svađe ne mogu donijeti korist Hrvatima i Hrvatskoj. Daj se malo saberi i ti i Plenkovic dva super ega

  • Sta ovaj doajen politicke gluposti kod hrvata u BiH govori a stranci mu zabranjeno sudjelovanje na izborima(zbog malverzacije s novcem tj lopovluka)

  • Očekujem da će Dragan ekspresno, po već dobro provjerenoj i ustaljenoj praksi, izaći iz mišje rupe za 7-8 dana i dati neki dvosmisleni mlaki odgovor.

  • HDZ muk. Imaju li oni misljenje svoje da ne gledaju niti u Plenkija a ni u Milanovica. Ili se ide ustaljenom metodom podavij rep i uzmi sto mozes. Cetiri godine vlasti su velike, moze de zu fosta klepiti. Tko je… be hrv. narod svakako ce nestati iz BiH da li za 5 ili 15 hod. A stan u Makarskoj, Dubrovniku, Zadru, Zagrebu vrijedi a mozda ih bude i vise. Kleptomanije nikad dosta. Jefino sto HDZ ustrajno brani su bosnjacki zlocini nad hrvatima i kladionice. A evo u zadnje vrijeme i narko mafija sa poslom cvate. Tona doli tona gori a nitko nista ne zna. Tisu misu..!

  • Tako je Lord.. Dok svari on i njegovi savjetnici što reći, a nikom se ne zamjeriti, da neb bilo problema sa foteljicom… Jadni mi ko nas predstavlja.. Zbog njega u onakvih nigdje nas nitko ne voli…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.