Hrvatski nogometaš napadnut u Austriji

“Navijači” austrijskog prvoligaša Rapida navodno su napali nogometaša Red Bull Salzburga Luku Sučića na benzinskoj postaji nedaleko Beča nakon što je njihova momčad doživjela poraz od Salzburga (0-1).

Policija i klub Red Bull Salzburg potvrdili su incident agenciji APA, a bečki Rapid je osudio “bilo kakav i sve vrste napada”, javlja agencija APA.

List “Krone” objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Sučića i jednog od članova klupskog stožera koji je bio s njim te dodaje da njih dvojica nisu ozlijeđeni, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Zbog obveze podvrgavanja doping testu mladi hrvatski reprezentativac nije se vratio u Salzburg momčadskim autobusom nego s članom klupskog stožera u njegovom osobnom automobilu. Kada su se zaustavili na benzinskoj postaji Steinhäusl, jedini strijelac na utakmici protiv Rapida i njegov suputnik bili su napadnuti, piše “Krone”.

List i klub Red Bull Salzburg navode da su napadači prepoznati kao navijači Rapida. Policija nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti te napise. Napadači su udarali automobil i ulijevali tekućinu u njega, izjavila je glasnogovornica policije, dodajući da nitko nije ozlijeđen. Kada se pojavila policija, napadači su već pobjegli.

Apsolutno ne toleriramo i najoštrije osuđujemo bilo kakav napad, posebice na nogometaše, suce ili dužnosnike, ali i na bilo koga drugoga. Nadamo se da su igrač i član stožera dobro i jako nam je žao zbog incidenta, navodi se u priopćenju Rapida, koji ističe da se nada brzom rješenju i informaciji od vlasti.

Prije desetak dana nakon bečkog derbija između Austrije i Rapida izbili su navijački neredi u kojima su četiri osobe ozlijeđene.

Luku Sučića je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio na popis za četiri utakmice Lige nacija koje će biti odigrane u lipnju.

Nakon utakmice ostao sam na dopinškoj kontroli pa je ostatak momčadi krenuo autobusom, a jedan trener iz stožera i ja privatnim automobilom. Na benzinsku sam stao nešto pojesti jer sam bio jako gladan. Ali čim sam izišao iz auta, prepoznali su me i krenuli, kazao je Sučić za 24 sata.

Je li došlo do fizičkog sukoba, tučnjave?

Ne, jer sam odmah sjeo natrag u auto. Lupali su po automobilu, ali, srećom, nisu došli do nas.

Napadača je bilo navodno desetak.

Jesam li se uplašio? Ha, nisam očekivao da se tako nešto može dogoditi, nije ugodno, nije vam svejedno… Sad čekamo policiju da odradi svoje, zaključio je Sučić.

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Jurinec/Pixsell)