Čović: Osigurati dodatna sredstva za rad OSBiH

Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica Oružanih snaga BiH (OSBiH) danas je u kasarni u Rajlovcu obilježena 12. godišnjice OSBiH i 1. prosinca, Dan OSBiH.

Raport je predan predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću.  Čović je čestitajući pripadnicima OSBiH naglasio da mogu biti ponosni na ono što je urađeno od osnivanja bh. vojske.

“Sve ono što mi nismo osigurali za OSBiH vi to uspijete nadomjestiti svojim predanim radom. Rezultat vašeg angažmana je vidljiv i u mirovnim misijama gdje se o vama mogu čuti samo riječi hvale”, rekao je Čović.

U izjavi novinarima je kazao da se moraju osigurati dodatna sredstva za rad OSBiH, da bi bile još kvalitetnije, a da se nada da će to biti moguće aktivacijom MAP-a.

Godišnjicu je čestitala i ministrica obane BiH Marina Pendeš koja je naglasila da BiH ima jedinstvene oružane snage koje su spremne odgovoriti svim zahtjevima, bez obzira na nedostatke koji su evidentni. Izrazila je zadovoljstvo što je prepoznato da OSBiH nemaju uvjete koje zaslužuju i da postoji volja za rješavanje njihovih problema.

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč je istakao da pripadnici OSBiH s ponosom dočekuju obilježavanje 12. godišnjice te naveo da su i dalje svjesni svojih obaveza i nastoje povećati kvalitet obaveza koje izvršavaju.

“Kvalitetom i predanim radom smo ostvarili napredak, ali do kraja godine nastojimo da povećamo snage da bi bili pristuniji i da brže koračamo ka EU integracijama”, rekao je Jeleč.

Poručio je da će OSBiH nastaviti pomagati svojim građanima, ali i surađivati s partnerima. Obilježavanju godišnjice OSBiH prisustvovao je, pored brojnih zvanica, i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U povodu Dana OSBiH večeras će u Domu OSBiH biti održana akademija.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.