Čović: Oni koji BiH žele kao državu jednog naroda mene će imati za protivnika – Jabuka.tv

Čović: Oni koji BiH žele kao državu jednog naroda mene će imati za protivnika

“Jasno je da će oni koji misle napraviti neku drugačiju, unitarnu ili državu jednog naroda, pojedinca ili jedne politike, mene imati kao protivnika, šta god oni o tome govorili”, rekao je Čović za “Glas Srpske”.

On kaže da je u BiH neophodno vratiti koliko-toliko međusobno povjerenje koje je “podobro uzdrmano”, kako između razina BiH i entiteta, tako i unutar Federacije BiH.

“Mehanizam koordinacije mora početi funkcionirati i ne može se više izbjegavati njegova primjena kod stvari u kojima se mora poštovati ustavna struktura zemlje. Plašim se da neki misle da je dovoljno da smo donijeli ovaj mehanizam, a da mogu raditi po starom”, kaže Čović.

On smatra da je reformski put nezaustavljiv, iako neki žele da ga zaustave.

“Problem odnosa u Sarajevu jeste sukob ljevice i desnice na bošnjačkoj političkoj sceni, pa i odnose na relaciji pojedinaca i čitavih struktura SBB-a i SDA žele prenijeti na razinu BiH. Zato se uvijek traži krivac negdje izvan tog prostora, pa sam ja povremeno krivac, povremeno predsjednik Srpske Milorad Dodik, povremeno lider SBB-a Fahrudin Radončić”, naveo je Čović.

Govoreći o situaciji u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Čović je naveo da su u ovoj agenciji evidentni unutarnji problemi i da bi morala do kraja biti demokratizirana i djelovati u skladu sa zakonom, a ne da odgovara željama pojedinaca, jedne stranke ili naroda, kao što se već duže vrijeme sistemski i parasistemski pokušava nametnuti.

Komentirajući odluku Predsjedništva BiH da pozove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti BiH, Čović je izrazio nadu da bi Vučić u BiH mogao biti u narednih 20 dana.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

  • Normalno da će prvoga pozvati svoga jarana,tzv. vojvodu.Ti si jedan od najvećih krivaca za ovakvu bošnjačku politiku.Misliš da će narod biti iza takvih?Velikoserbi ponovo pene,a ti ŠUTIŠ i pričaš o Bakiru.Svojom politikom namjerno nas uvodiš u nepotrebne sukobe.ZA ŠTO?ZAR MISLIŠ DA NEZNAMO?

  • SVE JE TO TOCNO…SAMO FALE IMENA…DOKLE GOD BUDES GOVORIO ‘ONI” “OVI” I SL. OD TOG NEMA NISTA JER BOSNJACI NEMAJU OBRAZA DA SE PREPOZNAJU…TREBAS RECI POPU POP A BOBU BOB..E SAMO TAKO MOZES BITI VODJA SVOG NARODA U BIH…A TE DIPLOMACKE MANIRE OSTAVI ZA EVROPU…TAKO TI JE TO …

  • Samo ti Draganče radi svoj posa….narod vazda laje i lajat će bio to ti il bio ko drugi… naš narod je takav da vazda žuga. Motiku u ruke i radite nije bitno koje si vjere i koje boje. Ko god hoće može radit uvik za plaću kolika god ona bila. Nije vama Dragan kriv. Krivi smo mi sami sebi.

  • Pravi čovik na pravom mistu u pravu vrime. Ne mogu mu sve sile mraka i tmine koje su se navalile na nas Hrvate iz jazbina masonskih europskih, američkih i arapskih pera obitI, da mogu u saharu bi nas izgnali.

  • Čoviću, nisi trebao “izraziti nadu” da Vučićdođe u BiH za 20 dana. To četničko pašče nikako ne treba dolaziti u BiH. U Hrvatsku posebice. Bio je u Glini 1995, pa pogledaj vatreni četnički govor koji je tada održao. Četnik bio, četnik ostao. Hrvatsomrzac bio, hrvatomrzac ostao. Taj još sanja “veliku srbiju”. Pas mu mater,…..Za dom spremni!

  • Da nije Covica i Kraljevica nebi bilo ni komentara ali se narod zabavlja pise i cita da nebi zaboravio a njima nemogu nista.

  • Od danas je hrvatski narod u BiH-ni puno sigurniji….Barem se ja tako osjećam nakon ove izjave Dragana Čovića…Nikada nas nije slagao i iznevjerio…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.