Transparent posvećen ”Oluji” u Širokom Brijegu za NS BiH je nesportsko ponašanje

Na utakmici protiv Čelika prošlog petka zatvorena je bila sjeverna tribina, čime je NK Široki Brijeg definitivno ispunio kaznu koju mu je izrekao Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

No, službene osobe očito su dobile naputke kako Pecara mora biti pod posebnom prismotrom, navodi Nogometni klub Široki Brijeg na svojoj službenoj Facebook stranici prenoseći pisanje Sportskih novosti.

Iako na utakmici protiv Čelika nije bilo ni najmanje sitnice koja bi se mogla podvesti pod nesportsko ponašanje delegat Ramiz Osmanović iz Bihaća ipak je napisao:

”U 23. minuti domaći navijači nesportski se ponašali istaknuvši dva velika transparenta sa političkim porukama i upotrebom pirotehnike.”

Škripari su istaknuli: ”Slava poginulima i nestalima!!! Hvala preživjelima!!! Oluja 1995.”

”To je za Osmanovića, čiji je Bihać zahvaljujući Oluji i pomoći Hrvatske vojske spašen od sudbine Srebrenice, politička poruka. Zapaljene ‘bljeskalice’ na tribini, koje nisu bacane na teren i mogu se nekako podvesti pod pirotehniku, a poruke Škripara nikako pod političku poruku. Očito je, neki i preko nogometa žele koji politički poen”, stoji u zaključku Sportskih novosti koje je prenio NK Široki Brijeg putem svoje službene Facebook stranice.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Delegat Ramiz Osmanović iz Bihaća predstavnik NS BiH koji je poruke navijačke skupine Škripari na utakmici Široki Brijeg :Čelik okarakterizirao kao političke poruke je izgleda promijenio naciju.Da je takva izjava došla iz usta nekog Srbina iz bivše SAO Krajine,ili Milorada Dodiga koji na skupu protiv “Oluje”u Novom Sadu riga vatru protiv akcije Oluja,protiv RH,protiv svih nastojanja RH za mirnim suživotom u RH,bilo bi donekle razumljivo.Ali kada takva izjava dolazi iz usta jednog”nazovi”Muslimana iz Bihaća otvara se niz pitanja:Da on odista nije Srbin,premda se zove Ramiz?Postavlja se također i pitanje gdje je Ramiz Osmanović bio za vrijeme blokade enklave Bihaća kada je u srpskom okruženju bilo preko 150 000 ljudi i gdje im je prijetila sudbina gora od Srebrenice,dok upravo ta vojno-redarstvena akcija Oluja nije deblokirala i oslobodila BIhać?
  Postavlja se i pitanje što rade hrvatski predstavnici u NS BiH koji pored sebe drže i trpe takve likove poput Ramiza Osmanovića koji bez ikakva osnova poruke koje znače život domicilnoj i iseljenoj Hrvatskoj a tiču se Oluje naziva političkim porukama?No bez obzira na sva ta uzaludna
  nastojanja tih “krepalina”bivšeg sustava poput Ramiza Osmanovića nitko nikada neće zatrti i unuštiti uspomenu na vojno-redarstvenu akciju Oluja koja je najveličanstveija vojna akcija neke vojske od završetka II-svijetskog rata u svijtu,i stoga ovim putem upućem čstitku navijalkoj skupini Škripari koji je se dostojno sjećaju.
  Hvala vam od srca!

 • Pa zato nas i kažnjava jer se uvijek nešzo zapitujemo i opravdavamo,zato je sve kako i je jer nismo odrješiti…
  -Prvo meni je sa strateške strane drago da je Bihać oslobođen jer da nije od Hrvatske ne bi ostalo ništa,a i Srbi su vojno poraženi.
  -Drugo meni je sa nacionalne strane žao što muslimani nisu doživjeli još jedan debakl…kao u Srebrenici
  evo vidite kako se vraća nama Hrvatima baš od strane koju smo spašavali..
  Demagogiju kako mi nismo kao oni zavežite mačku za rep,mi smo eto dobri pa nas fali unutar Herceg-Bosne 300 tisuća…
  za kraj bih citirao branitelja sa prošlogodišnje proslave:
  “HRVATSKI NARODE OPROSTI NAM JER POSAO NISMO OBAVILI DO KRAJA!

 • Gosti vode dva nula ide napad domacih s desne strane brzi ubacaj i goool.2 1 Tek sto se poslo s centra oduzeta lopta proboj po lijevoj strani udarac 2 2! Gostujuci navijaci pocinju napustat tribine.ostar napad kroz sredinu buum 3 2 za domace!!! Kompletna ekipa domacih u napadu kisa udaraca to je igrac iz splita s brojem 4 goool!?? ne ipak ne sudac je svirao kraj(taman pred banjalukom) -pa kazu nesportski

 • OGLASITE SE TKZ ŠIROKOBRIJEŠKI HRVATI IZ VLASTI ŠTA ŠUTITE BOJITE SE IZGUBITI FOTELJU A MI SE NISMO BOJALI IZGUBITI GLAVUZA NAŠPU VAŠU SLOBODU TAKO NAS LIJEPO ZASTUPATE

  • Ne mogu se oni oglasiti bez šefova miga. A šef je previše dobar s Dodikom i ne želi se zamjeriti…Ne razumijete? pa i nije lako razumjeti……………………………………………………….

 • Stvarno ljudsks zloca nema kraja, kad jedan delegat N S Bih moze takve glupe zamjerke dati na utakmici N K Siroki- Celik onda nije cudo sto se N k Siroki kaznjava za svaku sitnicu u odnosu kad pogledate sta se desavalo na osyalim stadionima.Tom delegatu zovu ga Ramiz umjesto da Oluja bude simbol Slobode i oslobodjenje od bolesnih umova tada od velikosrpske agresije on misli taj Ramiz sebi neke politicke poene prikupiti .Zalosno je ko nas sve prrdstavlja u N S B iH i sa kakvim ako se moze nazvati ljudima zivimo.Mislim da smo i mi hrvati krivi za ovo stanje jer sutimo i amenujemo kazne a da se pri tome sa argumentims ne usprotivimo ima i kod nas dodta Ramixa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.