Čović održao predavanje polaznicima Političke akademije HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je predavanje polaznicima pete generacije Političke akademije HDZ BiH.

Zimska škola Političke akademije HDZ BiH održava se u Hotelu „Adria Ski“ na Kupresu od 31. siječnja – 2. veljače 2016 godine. Predsjednik Čović održao je predavanje: ”BiH na putu prema europskim integracijama s osvrtom na aktualnu političku situaciju”.

Čović je pojasnio svima trenutno političko stanje u BiH te kako je organizirana vlast u državi. „Situacija u BiH je od Daytona do danas uvijek bila u manjoj ili većoj mjeri zamršena ali vlast sve više preuzimaju odgovornost. Bolje i odgovornije radimo na integraciji BiH u EU i što je najvažnije konačno sami sebe motiviramo i postavljamo zadatke. Svaka promjena povlači reakciju. Govoreći s pozicije predsjedatelja Predsjedništva BiH moram istaknuti da smo djelovali jedinstveno, gradeći konsenzus i izbjegavajući preglasavanje. Svaki unutarnji dogovor je uspjeh za sve nas u BiH. Veliki iskorak BiH na njenom putu u EU je učinjen.

Predaja zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače u Bruxellesu zasigurno je jedna od povijesno važnih datuma u novijoj povijesti BiH. Vjerujem da ćemo kroz politički dogovor o izmjenama Izbornog zakona Europi vrlo skoro poslati još jednu snažnu poruku, a to je da smo sposobni samostalno rješavati probleme i da BiH može funkcionirati kao ozbiljna država koja zavređuje mjesto u velikoj EU obitelji“, kazao je između ostalog na predavanju predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Sudionike i goste Političke akademije HDZ-a BiH pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta RH i mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel.

Na početku održavanja Zimske škole održano je i predavanje za dužnosnike HDZ-a BiH i njihove voditelje ureda pod nazivom ”Osnove protokola”. Predavanje je održala gospođa Milada Privora, predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i bivša šefica protokola u Uredu Predsjednika RH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Zasto se daje mediske pozornosti daje ovakvim vijestima,za koje dobro?? Ovi placeni portali od istih ovih skojevaca 1946=2016!!

  • KPJ i sada živi, jača je nego ikad. Pođemo od predsjednika HDZ-a , preko suradnika pa do urednika medija. Sve sam goli komunist. Baš smo dobro napredovali. Možda nam je komunizam jači nego u Sj.Koreji, samo je prikriven .

  • Jači su nego osamdeseti u Jugi,preobukli dresove,skupili redove,uzeli vlast,represivni aparat ili sigurnosni,kontroliraju medije javne i društvene firme,privatni sektor,kontroliraju i vjerske institucije,odnosno njihove čelnike i to je to.Imaju privatne škole od osnovne,srednje,fakulteta do doktorata.Tko je podoban komesarima partija ili stranaka napreduje strelovito i može biti na bilo kojoj javnoj funkciji.Bože sačuvaj…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.