Čović: Do kraja 2017. kandidacijski status za EU

Predsjedništvo BiH usvojilo je izmjenjeni master plan integriranja BiH u EU prema kojem je najvažniji zacrtani cilj dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU 31. prosinca 2017.

Priopćio je ovo član Predsjedništva BiH Dragan Čović na konferenciji za medije u Sarajevu, prenosi Avaz.ba. On je kazao da su prema ovom planu utvrđeni precizni termini za ispunjavanje uvjeta koji bi BiH trebali odvesti korak dalje na europskom putu.

Na upit novinara, Čović je komentirao i lokalne izbore u BiH te izrazio zadovoljstvo rezutatom koji je postigao HDZ BiH. Najavio je da će pokrenuti inicijativu da se uporedno s općim izvorima 2018. godine ponovo održe lokalni izbori kako ne bi svake dvije godine dolazilo do izbornog ciklusa i kako bi se vlast mogla posvetiti konkretnom radu.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ovo je čovjek vizionar,čovjek okrenut ka EU-ji,njega lokalna razina,tračevi,sapunice ne zanimaju.Dragane bravo,ako ti BiH-nu ne približiš na putu u EU-ju neće nitko. Svi se političari bave izborima,rezultatima,pobjeda,porazi,podvale itd. ovaj čovjek,gospodin to i ne spominje a stranka mu ubjedljivo pobjedila u skoro svim općinama gradovima gdje su hrvati većina.Dragane čestitke na svemu što činiš za hrvate a tim i državu BiH-nu.Ovo bih trebao biti primjer i Bakiru i Ivaniću,kao i što da rade.

  • Dragan ovo,Dragan ono a HDZ-ca i Dragan dobivaju svake izbore na prostorima gdje žive većinski hrvati i to ubjedljivo. Znači da čovjek radi pravi posao i vodi dobru politiku ili je hrvatski narod toliko zaostao i lud.Dragan je vizionar,on gleda malo ispred,malo dalje. Možda se stvari poslože dobro za hrvate BiH-ne dugoročno. Jer ako svi završimo u NJemačkoj ili nekoj od zapadnih zemalja,onda nam je svima pomogao.Dobro nama,dobro Angeli Merkel dobila radnu snagu i to katolike, dobro bošnjacima,ne trebaju nas progoniti puškom i silom,dobro Arapima koji će kupovati hrvatski grunt,zemlju,naravno u bezcjenje. Znači svima nam se smješi svijetla budućnost.Ovo što hrvata ostane svi će raditi u državnim institucijama,županiskim,kantonalnim,gradskim,općinskim i u ovih par državnih moćnih firmi Elektroprivreda,pošta,HT-om,Aluminij i slično. IDILA ZA SVE…

  • Nedaj ti Stolac. Lako je za EU. Da vladamo Mostarom,Čapljinom,Stocem,Neumom,Ravnim,Čitlukom,Ramom,Zapadnohercegovačkom županijom,Tomislavgradom,Livnom i Kupresom. Ovih 10 tak većinskih hrvatskih hercegovačkih mjesta, koja su povezana, i čine cjelinu. A i naravno, držati sve općine/gradove gdje su hrv stranke dobile izbore. Za to se treba boriti, za većinska hrv mjesta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.