Balkanska banda “Pink Panther” opljačkala Kim Kardashian

Lopovi koji su usred noći napali Kim Kardashian te joj odnijeli milijune dolara vrijedan nakit, pobjegli su na biciklima pa su se strani mediji raspisali o poznatoj bandi “Pink Panther” koja ulicama hara više od 20 godina.

Banda se navodno sastoji od 200 bivših vojnika od kojih je većina s područja Balkana, a njihovog vođu Borka Ilinčića policija je uhvatila prije dvije godine u Madridu, piše Daily Mail. Banda, navode, operira već gotovo 30 godina na području od Londona do Tokija, a većina članova su iz Srbije i Crne Gore.

Nadimak “Pink Panther” dobili su nakon krađe 2003. godine u kojoj su dijamante, baš kao u istoimenom filmu s Peterom Sellersom, sakrili u kremu za lice. Osim tog pothvata, izveli su i mnoge druge – opljačkali su šoping centar u Dubaiju, na biciklima su pljačkali po Tokiju, a u Saint Tropezu policiji su bježali i na gliserima.

Mete biraju vrlo pažljivo, a ime im je dodijelio Interpol. No, osim imena i saznanja da ih je većina s područja bivše Jugoslavije, ni oni ne znaju puno.

Istražitelji napada na Kim Kardashian u kontaktu su s kolegama iz Madrida koji su uhitili Ilinčića 2014., kao i s Interpolovom centralom u Lyonu, ali svi zajedno pomalo dolaze do zaključka da bi ovo mogao biti još jedan nekažnjeni zločin “Pink Panthera…”

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.