Clint Eastwood poželio hrvatski dres! Sredio mu ga je – rođak Željka Keruma

U Sočiju smo napokon pronašli čovjeka koji je u Rusiju na Svjetsko prvenstvo stigao iz Atlante s dvije misije: prva je naravno bodriti Hrvatsku, a druga – pribaviti dres hrvatske reprezentacije za svoga prijatelja i poslovnog partnera – Clinta Eastwooda!

Tony Kerum (68), naš čovjek rodom iz Radunića, nedaleko Splita, vlasnik je jednoga od najpoznatijih holivudskih catteringa Tony’s Food Service i bliski prijatelj slavnoga glumca. Ali, kako je uopće došlo do toga da Clint Eastwood zatraži hrvatski dres?

Clint u svojoj ekipi na snimanju filma The Mule (Mazga) ima jednoga Argentinca koji mu je za vrijeme SP-a stalno dolazio u dresu svoje reprezentacije. Već mu se popeo na vrh glave s tim, pa me, prije negoli sam krenuo prema Rusiji, zamolio: ‘Donesi ti meni hrvatski dres!, priča Kerum.

Njegov američki san počeo je 1972. godine, kada je počeo raditi kao kuhar u restoranu Dan Tana’s u Santa Monici, u vlasništvu poznatoga srpskoga biznismena Dobrivoja Tanasijevića. Danas Kerumova tvrtka zapošljava između 50 i 60 ljudi, ima urede u Los Angelesu, Atlanti, New Yorku i Pittsburgu, a njegovi klijenti najveće su holivudske zvijezde…

Prvi film za kojega sam radio cattering bio je Flashdance (snimljen 1983., nap.a.), a s Clintom Eastwoodom radio sam barem na tridesetak filmova. Prvi je bio Vatrena lisica, nastavlja Kerum.

Eastwood je danas još uvijek vitalni 88-godišnjak kojega ne napušta stvaralački zanos

U izvrsnoj je formi, još uvijek ima energije za snimanjem. Što jede? Isključivo zdravu hranu, mediteransku, puno ribe, povrća… Od naših specijaliteta voli štrudle i palačinke… Clint je nekoliko puta i bio u Hrvatskoj, ondje je, na Dugom Otoku, snimao film ‘Kelly’s Hero (kod nas preveden kao ‘Zlato za odvažne’, nap.a.). Jako mu se svidjela Hrvatska, osobito naše žene, ističe Kerum, koji redovito prati nastupe vatrenih i dodaje:

Sve holivudske zvijezde s kojima sam radio znaju za Hrvatsku i rado dolaze na našu obalu, ističe Kerum, koji također svake godine dolazi na odmor u Split, prenosi Večernji.hr.

Poznaje li dobro daljnjega rođaka Željka Keruma?

Kako ne; pa nekada smo zajedno ovce čuvali!, smije se Tony.

Željko je čovjek dobroga srca, rado će pomoći ljudima u nevolji. Izniman je poduzetnik, ali čini mi se da je ipak pogriješio što je bio ušao u politiku.

Jesu li holivudske zvijezde zahtjevni konzumenti?

Ima svega, nije sve baš za pričati. Najteže je primjerice kada glumac za neku ulogu mora smršavjeti, pa mu se obroci moraju pažljivo dozirati. Radili smo s Dennisom Quaidom kada je za ulogu Doca Holidaya u filmu Wyatt Earp morao izgubiti 20-30 kilograma, zaključio je Kerum.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.