Čitluk proslavlja svoj dan

Održanom svečanom sjednicom Općina Čitluk proslavila je svoj dan.
Načelnik općine Marin Radišić govorio je o realiziranim projektima, ali i projektima koji su u planu. Posebice je bilo riječi o cestama na području općine.

Problem pristupnog od čvora Zvirovići do Tromeđe koji je trebao biti završen i prije otvaranja spomenutog čvora konačno bi trebao biti riješen. Ti radovi više nisu vezani za početak nastavka izgradnje autoceste Zvirovići – Počitelj. Vlada Federacije BiH donijela je odluku o izdvajanju 5 milijuna maraka potrebnih za završetak radova na toj dionici u dužini od 6,4 km. Nakon što je regionalna cesta Mostar – Čitluk – Ljubuški proglašena magistralnom, počela je rekonstrukcija te ceste na području općine Čitluk. Ovih dana postavlja se nogostup od Potpolja prema Tromeđi. Očekujemo u narednom razdoblju značajna ulaganja u rekonstrukciju te magistralne ceste, kazao je načelnik Radišić dodajući kako se većina navedenih projekata realizira u suradnji s višim razinama vlasti.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako se ovogodišnji dan općine dočekuje u ljepšem, za život ugodnijem ambijentu u društvu rijetkih lokalnih zajednica koje uspješno posluju, otvaraju nova radna mjesta.
Sa ove razina vlasti želim se zahvaliti svim Broćankama i Brotnjacima koji su se odlučili ostati i poslovati ovdje te razvijati ovaj kraj u smjeru postizanja visokog gospodarskog, socijalnog i komunalnog standarda ne samo za stalne žitelje nego i za veliki broj onih koji ovamo dolaze u potrazi za mirom i duhovnomu obnovom u međugorskom svetištu, kazao je predsjednik Herceg.

Na svečanoj sjednici nazočan je bio i hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović. Istaknuo je važnost umrežavanja hrvatskih lokalnih zajednica u BiH kojima pripada i općina Čitluk. Čestitao je načelniku i stanovnicima Čitluka dan općine.

Na svečanoj sjednici bili su nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Stjepan Krasić, ministar prometa i veza, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova i Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.