Ćiro Prosinečkom: Budi pobjednik i sve ćeš ujediniti!

Stadion Bilino Polje u Zenici ključao je kad bi na njega Miroslav Ćiro Blažević izveo reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kad je izabran za izbornika BiH, Ćiro je prihvaćen aklamacijom.

Bili smo tih dana kod njega u Kraljevici gdje je bio na odmoru prije nego što su počele reprezentativne akcije, a kuća mu je bila puna novinara iz BiH i Hrvatske, svi su željeli čuti Ćiru o njegovu poslu u BiH, piše Vecernji.hr.

Ćiro prihvaćen aklamacijom

I ostao je Ćiro ljubimac navijača jer BiH je igrala dobro, bila je na korak od ostvarenja cilja, no onda je Portugal sve pokvario i Blažević je nakon godinu i pol dana i 17 utakmica na toj vrućoj klupi, otišao. Dva poraza od Portugala sa po 1:0 u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bila su ključna.

Bosna i Hercegovina sad ima novoga izbornika, nekadašnjega Ćirina “sina” Roberta Prosinečkoga.

Prosinečki je jako nadaren trener i siguran sam da će s BiH postići rezultat. To sam rekao i svim svojim Bosancima, a nema tko me nije zvao kad je Prosinečki bio kandidat i sad kad je izabran za taj posao. Jedino, a i to sam im rekao, moraju ga slijediti, biti uz njega i reprezentaciju i vidjet će kakvoga su sjajnoga izbornika dobili, u dahu je ispričao Ćiro Blažević čim mu se spomenulo Prosinečkoga i reprezentaciju BiH.

Dragi Robi, nisi više običan “Purger”, sada si izbornik Bosne i Hercegovine

No, velika je razlika od načina na koji je Ćiro dočekan 2008. godine i ovoga što je dočekalo Roberta Prosinečkoga. Mediji mu nisu nimalo skloni.

Ma napravit će on atmosferu, iako danas situacija nije sjajna. Znate kako je, uvijek vas dočekaju na nož kad nekamo dođete na takav posao, a pogotovo je tako u BiH. Samo su mene dočekali aklamacijom, sve ostale nisu. No, ne bojim se za Prosinečkoga, on je i sjajan psiholog i trener i vidjet ćete, uspjet će. I to sam poručio svima u BiH. I držim da sam već svojim riječima u njihovim medijima ublažio taj ne baš topli doček kakav je Prosinečki dobio u medijima, govori Ćiro.

Dio medija ga u startu ne simpatizira zbog nacionalnosti, neki su napisali i vrlo neukusna štiva. Ćiru Blaževića pitalo se i kako se on nosio s podijeljenosti triju naroda u Bosni i Hercegovini?

Nisam imao problema. I da znate, da sam u ključnoj utakmici dobio Portugal, ujedinio bih cijelu Bosnu i Hercegovinu. No, i Robert će to znati. Rezultat je taj koji stvara atmosferu i koji briše nekakve druge razlike. Dakle, Roberte, budi pobjednik i sve ćeš ujediniti bez obzira na sve ono što u startu nije bilo baš lijepo, uvjeren je Ćiro koji drži da reprezentacija BiH ima potencijala i da je baš Robert Prosinečki dobar odabir tamošnjih čelnika nogometnoga saveza za izbornika.

Samo mu treba strpljenja

Oni su slični nama, tamo uvijek ima talenata, imaju taj vic u igri kao i mi, stalno izlaze novi igrači, a Prosinečki je kvalitetan i pametan trener te će sastaviti momčad koja će igrati dobro i nadam se da će mu krenuti i s rezultatima, tada će mu sve biti lakše i ići će samo prema naprijed, govori Ćiro.

Mnogi su bili protiv njega, a Prosinečki odabrao BiH iako gubi milijune

Imate li nekakav savjet za njega?

Samo mu treba strpljenja, znam da znanje ima.

Je li vas možda Žuti zvao, pitao za nekakav savjet koji bi mu mogao koristiti na ovom nezgodnom poslu, pogotovo sad na početku dok ne pohvata sve konce i ne “snimi” detaljno što ga sve čeka?

Nije me zvao, ali kako sam o njemu tamo sipao samo zaslužene pohvale, njihovim je medijima rekao da sam ja tata svih njih, uza smiješak zaključio je Ćiro Blažević.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.