Čini se da još nije kraj Peaky Blindersa

Steven Knight, tvorac serije Peaky Blinders, napokon je otkrio kada planira završiti popularnu seriju. Iako je ranije najavio da će serija završiti periodom Drugog svjetskog rata, čini se da to nije nužno kraj.

Za sad pratimo uspon Tommyja Shelbyja do vrha krimi-piramide dok se istovremeno bori s posljedicama PTSP-a, koji je posljedica trauma koje je doživio u Prvom svjetskom ratu.

Tematski bi imalo smisla da priču pratimo od rata do rata, ali Knight je odlučio da neće stati na prvotno planiranih šest sezona i filmu koji će zamijeniti sedmu, već namjerava pratiti članove obitelji čak i nakon kraja Drugog svjetskog rata.

Uvijek je bila ideja Britanije između ratova i tome kako lekcije iz jednog rata nisu naučene, već ponovljene. U isto vrijeme radi se o padu imperija, ulazimo u Drugi svjetski rat i na kraju više nema imperija. No, ponovno sam razmotrio razmjere svega i sad mislim da će se priča nastaviti i nakon rata. Razmišljam o energiji koja postoji za ovo što radimo i želim nastaviti i vidjeti kako će se razvijati nakon toga, rekao je Knight za Empire.

Nakon što završi emitiranje šeste sezone, koju Knight naziva “krajem početka”, počinje rad na dugometražnom filmu, a sa snimanjem se kreće 2023. O čemu će se raditi, nije poznato jer Knight tvrdi da ni sam ne zna sve dok ne započne s pisanjem:

Radim tako da ne planiram jer da počnem, mislim da ne bih bio u stanju to raditi. Samo sjednem za tipkovnicu i ako dovoljno dobro poznaješ likove, oslobodi ih i vidi što će reći jedni drugima. Neka dijalog vodi radnju.

Pogledajte trailer za posljednju sezonu serije Peaky Blinders

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Viglasky)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.